Зоопаркът в Пловдив е строен с пари за Европейска столица на културата

Зоопаркът в Пловдив, заради който кметът на града под тепетата Иван Тотев е разследван от Столична районна прокуратура, е строен с пари, предназначени за подготовката на Европейска столица на културата през 2019 г. Това стана ясно на пресконференция, дадена от Славчо Атанасов, депутат от Патриотичния фронт и председател на парламентарната комисия за култура, в Пловдив.

Бившият градоначалник под тепетата бил провел 2 разговора по темата с финансовия министър в оставка Владислав Горанов. Той уведомил Славчо Атанасов, че е превел на Община Пловдив 6,5 млн. лева, но вместо за подготовка за града за Европейска столица на културата през 2019 г., кметът Иван Тотев бил изразходвал парите за строителството на зоопарка край гребния канал и за дофинансиране реконструкцията на част от булевард "Васил Априлов".

В същото време кметът Иван Тотев смята, че предвидените от правителството за "Пловдив-2019" 1,5 млн. лв за 2015 г. и 2,5 млн.лв. за 2016 г. не са преведени и очаква да ги получи заедно с транша за 2017 г. в размер на 5 млн. лв. Такива пари за Пловдив в републиканския бюджет за 2017 г. обаче не са предвидени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право