С джипове свалиха децата, блокирани на хижа „Алеко“

Гръцките земеделци излизат по пътищата

Бомба избухна пред сградата на гръцка телевизия

И днес ще вали сняг, жълт код е в сила за шест области

Пускат днес нови 24 км от „Струма“ Откриват официално магистралата между Кресна и Сандански

Извънреден Съвет за сигурност на ООН след решението на Косово да създаде собствена армия

„Черно море“ съди „Левски“

Пускат в продажба електронните винетки

Френският премиер призна, че правителството е допуснало грешки в кризата с протестите

На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Славчо Велков: Приех да вляза в политиката, защото припознах в платформата на БСП нещата, които споделям напълно

Снимка: БТВ

Платформата на БСП е реалистична, напълно изпълнима, непопулистка, стратегическа, добре разчетена във финансов план, със социален характер. Това заяви водачът на листата на БСП в Пазарджик Славчо Велков по BG on AIR.

„Бях поканен от лидера на БСП да вляза в политиката и аз приех, едва когато се запознах подробно с предизборната платформа на левицата“, добави той. Велков обясни, че платформата на БСП е реалистична, напълно изпълнима, непопулистка, стратегическа, добре разчетена във финансов план, със социален характер.

По повод политическите обещания, Велков обясни, че към момента не е видял платформа на ГЕРБ, но припомни, че само преди няколко месеца те са заявили как няма средства за увеличение на учителските заплати с едва 10%, както поиска тогава министър Кунева, а изведнъж обявяват, че ще увеличат заплатите им два пъти.

Славчо Велков продължи с темата за националната сигурност като посочи, че е участвал в обсъждането на програмата на БСП в раздела, засягащ външната ни политика, националната сигурност, отбрана и вътрешния ред и сигурност. „За разлика от много експерти, аз не разглеждам националната ни сигурност във вида, в който го правят много от тях. Разглеждам я като политика за защита на националните интереси във всички измерения – вътрешна, външна, икономическа, социална, финансова, религиозна и т.н.”, обясни той.

Според него системата ни на национална сигурност се нуждае от реформиране. „В платформата на БСП достатъчно ясно са разписани основните направления в тази сфера. Насочваме усилията към минимизиране на рисковета за сигурността от сравнително новите заплахи и предизвикателства, като тероризма, мигрантски потоци и вълни, гарантиране на личната сигурност, борбата с битовата престъпност”, обясни Велков в каква посока ще се работи в тази област. Според него оценката за управлението на Борисов в сферата на сигурността е незадоволителна. „Един от примерите е битовата престъпност”, подчерта Велков. По думите му, за да се подобри работата на службите, те трябва да се деполитизират, да се засили и контролът върху тях.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.