Слагат пред Кобрата британско препятствие

Кубрат Пулев ще трябва да преодолее британски съперник, за да възстанови статута си на задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF). Еди Хърн, мениджър на световния шампион Антъни Джошуа, съобщи, че друг негов клиент – Дилиън Уайт, ще е съперник на българина в елиминационния мач. Това е станало, след като първият вариант – американецът Доминик Бризийл-Бедата, е отказал участие, тъй като е намерил по-кратък път към мач за световна титла. Той най-вероятно ще е следващият съперник на шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър.

„Току-що получих писмото от IBF, с което се назначава елиминационния мач между Дилиън Уайт и Пулев – заяви Хърн. – Определено се намираме в интересни времена за тежката категория.“

29-годишният Уайт е роден в Ямайка и е стар съперник на Джошуа. Той е един от тримата, които са побеждавали при аматьорите сегашния №1 в профибокса. Уайт е висок 193 см и има опит и в смесените бойни изкуства. На профи ринга неговият актив е  23 победи (17 с нокаут) и 1 загуба. Поражението му е именно от Джошуа през 2015-а, когато бъдещият шампион за пръв път бе принуден за стигне до 7-ия рунд преди да нокаутира противника си.

Откакто работи с Хърн обаче Уайт минава за човек от лагера на Джошуа. Той вече отправи предизвикателства към Уайлдър и руснака Александър Поветкин, който след победата с нокаут над Дейвид Прайс (Великобритания) в събота отново е задължителен претендент на Световната боксова асоциация (WBA).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт