15 души са арестувани при спецакция срещу битовата престъпност в Стамболийски

Отмениха концерт на Гвардейския ни оркестър като мярка срещу коронавируса

Диляна Попова съблазнява по бански (СНИМКА)

Първа жертва на коронавируса във Франция

Андрей Новаков в Белица: Строителството на АМ „Струма” продължава и няма риск от връщане на средства на ЕС

Дариткова: Осигурените българи могат да ползват болничен за карантина

Разследват незаконна сеч на 61 дървета Повалената гора е в землището на село Страхилово, община Полски Тръмбеш

Слагат лимит от 70 000 лв. за проектиране, за да избегнат обжалвания Представители на гилдията да участват в изготвяне на заданията за проектиране, предлагат архитектите

Певицата Дъфи: Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен с дни

Втори ден на ГКПП-Кулата мерят температурата на всеки идващ от Италия

Гришо показа как върти палачинки (ВИДЕО)

София получи най-висок рейтинг „А“ за прозрачност и лидерство в действията си в областта на климата

„Байерн“ е кралят на Лондон

Пратеник на „Труд“ не бе допуснат в правителствения самолет за Гърция

Борисов на среща с гръцкия си колега Мицотакис: Връзките между нашите два народа са отлични (СНИМКИ и ВИДЕО)

Сладкото намалява имунитета

Прекалената консумация на сладкиши намалява имунитета и създава риск за лечението на онкологичните заболявания.

Захарта забавя терапията при рак

Електронните цигари са токсични като обикновените, казва пред “Труд” проф. Ханс Беарбоом

Прием на високо количество захар предизвиква в човешкия организъм подобна на диабет ситуация, а този процес намалява имунитета, предизвиква възпалителен процес, който в последствие може да доведе до злокачествено заболяване. Това заяви в интервю пред “Труд” световноизвестният хирург проф. Ханс Беарбоом (четете го утре в „Труд“).

“Намалете приема на захар, следете теглото си, за да можете да го коригирате в случаи на наднорменото тегло. “Здравословното хранене е и една от темите на съвременния свят, а принципите му не са се променяли. Сред тях са избягването на сладкото, приема на повече течности, без разбира се алкохол, и консумирането на нискокалорични храни”, посочи още проф. Ханс Беарбоом.

Той сподели, че нездравословното хранене не може да доведе до злокачествени заболявания, но създава риск при лечението на онкологични заболявания, като забавя терапевтичния процес.

Проф. Ханс Беарбоом коментира и електронните цигари, които според него са поне толкова токсични, колкото и обикновените цигари. “Няма да е коректно или правилно, ако се твърди, че електронните цигари са по-добри от обикновените”, сподели хирургът. Само преди дни той бе удостоен с почетното звание “Доктор хонорис кауза” от Медицинския университет – София.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.