Сладкото намалява имунитета

Прекалената консумация на сладкиши намалява имунитета и създава риск за лечението на онкологичните заболявания.

Захарта забавя терапията при рак

Електронните цигари са токсични като обикновените, казва пред “Труд” проф. Ханс Беарбоом

Прием на високо количество захар предизвиква в човешкия организъм подобна на диабет ситуация, а този процес намалява имунитета, предизвиква възпалителен процес, който в последствие може да доведе до злокачествено заболяване. Това заяви в интервю пред “Труд” световноизвестният хирург проф. Ханс Беарбоом (четете го утре в "Труд").

“Намалете приема на захар, следете теглото си, за да можете да го коригирате в случаи на наднорменото тегло. “Здравословното хранене е и една от темите на съвременния свят, а принципите му не са се променяли. Сред тях са избягването на сладкото, приема на повече течности, без разбира се алкохол, и консумирането на нискокалорични храни”, посочи още проф. Ханс Беарбоом.

Той сподели, че нездравословното хранене не може да доведе до злокачествени заболявания, но създава риск при лечението на онкологични заболявания, като забавя терапевтичния процес.

Проф. Ханс Беарбоом коментира и електронните цигари, които според него са поне толкова токсични, колкото и обикновените цигари. “Няма да е коректно или правилно, ако се твърди, че електронните цигари са по-добри от обикновените”, сподели хирургът. Само преди дни той бе удостоен с почетното звание “Доктор хонорис кауза” от Медицинския университет - София.

Коментари

Задължително поле