Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

След Брекзит: 60% от хората във Великобритания усещат нарастване на расистката дискриминация

Все повече случаи на расистка дискриминация се наблюдават във Великобритания, след като Кралството гласува за напускане на Европейския съюз през юни. Според анкети на Института по търговски мениджмънт, близо 60 % от хората в Обединеното Кралство усещат нарастване на престъпленията от омраза, предаде БНТ.

Над 75 % смятат, че те са се превърнали в главен проблем за британското общество.

„След Брекзит атаките се увеличиха. Мисля, че референдумът ни изправи пред едно ново предизвикателство. Все повече семейства не се чувстват сигурни заради медийното внимание, заради политическата несигурност. Има много съмнения по отношение на правата на мигрантите“, това коментира Алекс Мбе, директор на анти-расистка благотворителна организация.

Според данни на Скотланд Ярд броят на престъпленията от омраза се е покачил драстично, от близо 1500 случая преди до близо 2500 случая след референдума през юни.

Много хора се притесняват, че решението за напускане на Европейския съюз е предложило психологическа подкрепа на расистите в държавата.

Една от най-често срещаните нападки към мигранти е да се върнат обратно по родните си места.

„Преди, фразата „връщай се обратно, откъдето си дошъл“ беше изключителна рядкост. Но покрай кампанията за Брекзит, тя се възроди“, каза още Алекс Мбе.

По последни данни районите, гласували в полза на Брекзит, са също така и местата, където се наблюдава най-високо покачване на подобни престъпления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.