След гонка с полицията заловиха трима мъже със заготовки за дрога

Криминално проявен изхвърлил раница с прекурсори (заготовка за наркотици - б.а.), но бил заловен след луда гонка с полицията. Около 14:15 ч. служители от Четвърто районно управление – Бургас подали сигнал за спиране на лек автомобил “Ситроен Ксара” със старозагорска регистрация. Возилото пътувало към бл. 529 в комплекс “Меден рудник”.

Водачът му обаче не се подчинил, а натиснал газта към околовръстното шосе. На кръстовището до бл.70 полицаите забелязали как през прозореца на задната дясна врата от купето на “Ситроена” е изхвърлена раница. Тя паднала на пътното платно, а от нея се изсипали и разпилели прекурсори.

Потърсено е съдействие от служители на Първо Районно управление - Бургас, като преди кръговото на изхода за Созопол автомобилът е спрян. Установено е, че негов водач е криминално проявеният Радостин Е., 21 годишен от Стара Загора (водач с отнета шофьорска книжка). Радостин отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. Установено е, че с автомобила се придвижвали и 25-годишният Радостин К. от с. Зимница, обл. Ямбол и 21-годишният Живко Ж. от Стара Загора, които също са задържани за срок от 24 часа.

Групата е възнамерявала да разпространява наркотици на юг от Бургас. Мъжете явно са любители на приготвянето на дрога на момента и пласирането й на предварително намерен купувач. Става дума за така наречените "нарколаборатории на колела", а задържаните са "готвачи" на наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право