След конкурс избраха име за новото полярно мече в Берлин, ще се казва Фриц

Снимка: YouTube

Най-новият член на берлинския зоопарк – малкото полярно мече, ще се казва Фриц. То се роди преди три месеца и новината за появата му предизвика еуфория. Това е първото  раждане в зоопарка на бяло мече за последните 22 години.

Доскоро служителите в Берлинския зоопарк не знаеха дали е момче или момиче. След първия медицински преглед, лекарите съобщиха: „Момче е!“

Така започна конкурсът за име на малкия полярен обитател. За две седмици са постъпили над 10 хил. предложения, и то не само  от Германия, а и от Швеция, Канада и САЩ.

7-членно жури разглежда предложенията. Така малкото полярно мече от днес има типично немско име: Фриц! До края на Втората световна война това е най-разпространеното мъжко име в Германия.

То печели сред предложения като Миша, Оле,Оскар, Нанук, Игор, Макс, Алекс, Ларс и още много други.

Официалното представяне на Фриц пред посетителите на зоопарка ще бъде напролет.

Бялата мечка Тоня даде живот на две мечета в началото на ноември миналата година, но едното почина малко след раждането. Новото мече напомни на германците за така обичания Кнут, който почина през 2011 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.