След протест на прокуратурата в Елена осъдиха мъж за побой

След протест на Районната прокуратура в Елена срещу оправдателна присъда на първата съдебна инстанция, 22-годишен мъж, причинил средна телесна повреда, е осъден на една година условно с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието, което е постановено от Окръжния съд във Велико Търново, е потвърдено от ВКС.

Александър А. е признат за виновен по обвинение на Районната прокуратура в Елена и е осъден за това, че на 25 януари 2014 г. причинил средна телесна повреда като избил зъби на Генадий А. от балканското градче.

Обвиняемият и група приятели от Лясковец отишли на дискотека в Елена. След полунощ от заведението си тръгнал пострадалият, заедно с негова позната. На момичето му прилошало, заради което Генадий се върнал в заведението, за да купи кока-кола. На излизане групата от Лясковец пресрещнала пострадалия. Това станало повод да си разменят реплики и малко по-късно да „потърсят сметка” на мъжа. При сбиването Александър А. нанесъл удар с ръка в областта на лицето на Генадий А. като му избил предните зъби.

Присъдата е влязла в сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България