Имиграцията във Великобритания е достигнала рекордно високо ниво след референдума за Брекзит

Имиграцията във Великобритания е достигнала рекордно високо ниво от 650 000 за периода юни 2015 – юни 2016, показват данни на националната статистика, предаде БНР. Периодът, за който се отнасят данните, обхваща само една седмица след Брекзит, но те едва ли ще се харесат на правителството, чиито цели са да свали имиграцията под 100 000 годишно до 2020 година.

Най-съществен принос за висока имиграция имат страните от ЕС, като за първи път Румъния оглавява списъка с 54 000 имигранти. Много висока продължава да е и нетната миграция, т.е разликата между имигрантите и емигрантите или пристигналите в страната чужденци и напусналите Острова британци.

Според статистиката, почти половината от новопристигналите са във Великобритания, за да работят. Това, което прави впечатление обаче, е, че мнозина са цитирали като причина „търсене на работа“, а не, че имат конкретна работа за вършене. От националната статистика коменитараха, че е все още твърде рано да се каже какъв ще бъде дългосрочният ефект от гласуването в референдума за напускане на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа