След удар на кола в автобусна спирка: 91-годишен с потрошена тазобедрена става, жена на 78 г. със счупен крак

Изпреварване на забранен участък доведе до тежкия инцидент

По чудо без жертви, но със средни телесни повреди на двама възрастни, се размина катастрофа, при която кола удари автобусна спирка в квартал „Въбел” в Търговище. Инцидентът стана към 9 часа в четвъртък, заради забранено изпреварване на завиващ към гараж автомобил. В резултат 91-годишен мъж е с фрактура на тазобедрена става и три ребра, а жена на 78 години с фрактура на подбедрица, стана ясно по обед.

Двамата, които не са семейство, чакали на спирката, за да пътуват към болница или по друга работа. По това време таксиметров шофьор, който живеел до спирката, тръгнал да прибира колата си „Опел Мерива” в гаража. 62-годишният Е.Д. правел завой наляво, когато колата му била блъсната от идващ след него „Ситроен Берлинго”, управляван от Г.Г. (47г.). Той решил да изпревари таксито и го блъснал, докато то завивало. Вероятно втората кола се е движела с височка скорост, защото при удара тя се отклонила и се ударила в автобусната спирка, където били възрастните хора.

На мястото на инцидента изпреварването е било забранено, като участъкът е с единична непрекъсната линия, а на метри има знак, указващ нуждата от намаляване на скоростта.

Ранените възрастни са в хирургията на търговищката болница. Няма опасност за живота им. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България