Предлагат по-строги присъди за хакери (обзор)

Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Дядо влиза в затвора за умишлен палеж Събирал газови бутилки, за да ги подпали за отмъщение на съседа

20 нови предмета в училище (обзор) Иновации в 600 школа за подобряване на резултатите

Урсула фон дер Лайен иска 25% от бюджета на ЕС да е за „зелени“ проекти

Спецсъдът пусна съпругата на Васил Божков срещу 1,5 млн. лева гаранция

Пуснаха под домашен арест полицая, обрал казино в Перник

Банов и US посланикът обсъдиха борбата с трафика на културни ценности Министърът подари “История Славянобългарска” на Н. Пр. Херо Мустафа

Трима задържани при акцията срещу наркоразпространението в София

Въвеждат електронна рецепта до края на годината Изготвя се нова Национална здравна стратегия

Резултати от акцията в Благоевград: 23 лица арестувани, 720 проверени

София ще освободи от винетки шосета за 500 000 лева (обзор)

След фурора преди година, сливенският „Семьон“ отново участва в международен фестивал

Моноспектакълът „Семьон“ на Сливенския драматичен театър участва в Международния фестивал „Монокъл“ в Санкт Петербург. Фестивалът се провежда на две години и има конкурсен характер, съобщиха от театъра. „Това е един от най-престижните руски театрални фестивали. „Монокъл“ неслучайно е включен в методиката на Министерството на културата за оценка на театрите. Щастлива съм от факта, че сливенски спектакъл е селекциониран за участие“, коментира директорката Радост Костова.

Спектакълът е създаден по разказите на Андрей Платонов „Семьон“ и „Осминка“. За първи път той бе представен на сливенска сцена преди две години. Театралният прочит на Платоновата проза е на режисьора Ивайло Гандев и актьора Димитър Марков. През 2018 г. спектакълът участва в Международния театрален фестивал във Воронеж, където се представиха театри от Англия, Германия, Италия, Франция и страната-домакин. Българското участие предизвика фурор в родния град на разказвача. Големият зрителски интерес наложи да се направят промени в сценичната зала на фестивала, тъй като вместо по 80, на представление се продаваха по 120 билета. А вместо предвидените две, имаше и трето, извънредно представление, казаха от театъра. Камерната постановка получи възторжени отзиви. В местни медии бе посочено, че Платонов затруднява дори руските режисьори, но българите са успели да направят един напълно „платоновски“ спектакъл.

Двамата театрали са били насочени от критиката във Воронеж към фестивала в Санкт Петербург. Той ще се проведе в два етапа, от 27 февруари до 4 март. В тазгодишното му издание са включени 27 заглавия.

Ивайло Гандев /42г./ е завършил НАТФИЗ в класа на Енчо Халачев, а Димитър Марков /35 г./ – в класа на Маргарита Младенова и Иван Добчев. Интересен е фактът, че „Семьон“ е дипломно представление на актьора Ивайло Гандев /42 г. /като режисьор, при специализацията му при проф. Пламен Марков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.