Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Гамбийският нападател Али Соу пред „Труд“: ЦСКА е отбор, който трябва да гони всички трофеи

Пулев: Не бях получавал такава аркада през целия си живот, но знаех какво мога

Трима младежи с амфетамин задържаха в Кубрат

Житейските драми на ледената кралица Ирина Pоднина Знаменитата фигуристка никога не е побеждавана по време на голямо състезание в продължение на 11 години

80 разрешения за СРС-та е дал Окръжен съд – Велико Търново за година През последните две години исканията са се увеличили

МВнР: Няма българи на борда на круизния кораб, аварирал край Норвегия

Над 10 000 зрители аплодираха шоуто на Царевец и концерта с лазери „Парти в парка” в Търново

Росен Желязков: Борисов и Цветанов няма да заметат темата с имотите Скандалът е свързан с изборите, заяви транспортният министър

След фурора преди година, сливенският „Семьон“ отново участва в международен фестивал

Моноспектакълът „Семьон“ на Сливенския драматичен театър участва в Международния фестивал „Монокъл“ в Санкт Петербург. Фестивалът се провежда на две години и има конкурсен характер, съобщиха от театъра. „Това е един от най-престижните руски театрални фестивали. „Монокъл“ неслучайно е включен в методиката на Министерството на културата за оценка на театрите. Щастлива съм от факта, че сливенски спектакъл е селекциониран за участие“, коментира директорката Радост Костова.

Спектакълът е създаден по разказите на Андрей Платонов „Семьон“ и „Осминка“. За първи път той бе представен на сливенска сцена преди две години. Театралният прочит на Платоновата проза е на режисьора Ивайло Гандев и актьора Димитър Марков. През 2018 г. спектакълът участва в Международния театрален фестивал във Воронеж, където се представиха театри от Англия, Германия, Италия, Франция и страната-домакин. Българското участие предизвика фурор в родния град на разказвача. Големият зрителски интерес наложи да се направят промени в сценичната зала на фестивала, тъй като вместо по 80, на представление се продаваха по 120 билета. А вместо предвидените две, имаше и трето, извънредно представление, казаха от театъра. Камерната постановка получи възторжени отзиви. В местни медии бе посочено, че Платонов затруднява дори руските режисьори, но българите са успели да направят един напълно „платоновски“ спектакъл.

Двамата театрали са били насочени от критиката във Воронеж към фестивала в Санкт Петербург. Той ще се проведе в два етапа, от 27 февруари до 4 март. В тазгодишното му издание са включени 27 заглавия.

Ивайло Гандев /42г./ е завършил НАТФИЗ в класа на Енчо Халачев, а Димитър Марков /35 г./ – в класа на Маргарита Младенова и Иван Добчев. Интересен е фактът, че „Семьон“ е дипломно представление на актьора Ивайло Гандев /42 г. /като режисьор, при специализацията му при проф. Пламен Марков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.