След 8 г. пак българка в отбора на Европа

След осемгодишна пауза българка отново бе поканена да представлява отбора на Европа на Континенталната купа в Острава (Чехия) на 8 и 9 септември. Честта получи Мирела Демирева, която преди два дни грабна сребърния медал в скока на височина на европейското в Берлин с резултат от 2 метра. Надпреварата е през 4 години и в нея се състезават още селекциите на Азия и Пасифика, Африка, Австралия и Океания, Америка.

„В понеделник ще имам рутинен преглед и след това с моя треньор (б.р. Маринус ван Лювен) ще решим окончателно дали да стартирам в Острава. - заяви Мирела. - В края на сезона винаги всичко е на ръба, затова се и налагат контролни медицински изследвания. Но в момента всичко е ОК. Ще се радвам да участвам. Тази покана наистина е едно голямо уважение за едно голямо състезание.“

Всеки отбор има право на двама атлети в дисциплина. Другата европейка в скока на височина е рускинята Мария Ласицкене, №1 в света и Европа, също с 200 см в Берлин.

Ваня Стамболова бе последната българска на подобен форум .- в Сплит през 2010-а.

Същевременно Демирева получи медала си на официална церемония на площад „Брайтшейдплац”. Отличието й бе връчено от Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската атлетика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт