Сливен връчи годишните си награди

Кметът на Сливен Стефан Радев и заместниците му връчиха годишните награди на общината, които се присъждат в навечерието на празника на града Димитровден, 26 октомври – съобщиха от общината.

На тържествен концерт в залата на драматичния театър „Стефан Киров” удостоените получиха отличията си. Националната награда за литература и изкуство на името на Добри Чинтулов получи Ефимия Павлова, актриса и директор на Държавния куклен театър в областния град.

Управителят на Дневния център за възрастни хора с психични увреждания Камелия Грозева е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие”.

За втори път наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” отиде при Иван Начев – ръководител на фирма за производство на висококачествени мебели. Първия път той получи отличието през 1998 г. Паричната премия от сегашната награда предприемачът дари за възстановяването на паметника-реликва на Шести артилерийски полк в Сливен.

Церемонията продължи с концерт на Хилда Казасян. А по-късно на открита сцена на централния площад „Хаджи Димитър” излезе група „Фондацията”. Имаше и илюминации.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони