Сливен е домакин на съвместен форум с Бидгошч и Ниш

Кметът на Сливен Стефан Радев при откриването на форума заедно с Йоанна Затай – Рос /вдясно от него/ и Марина Костич, пълномощници на кметовете на Бидгошч и Ниш. Снимка: Георги Ангелов

Сливен е домакин на съвместен тридневен форум с участието на Бидгошч, Полша и Ниш, Сърбия. Целта на събитието е да се установят реални партньорства в областта на образованието, културата и бизнеса.

За форума в Града под Сините камъни пристигнаха делегации с участието на представители на местната власт, университети, образователни и културни институции, търговски камари, агенции за местно и регионално развитие, индустриални и технологични паркове, туристически и културни центрове, нестопански организации и представители на медии. „ Убеден съм, че ние имаме какво много да научим като добри практики и опит от бързо развиващи се градове като Бидгошч и Ниш. Убеден съм, че и ние имаме много какво да покажем”, каза кметът Стефан Радев при откриването на форума на 9 септември. Гостите и домакините представиха природните, културните и историческите забележителности и перспективите за развитие на своите населени места. Участие в срещата взеха зам.-посланикът на Полша Анджей Мойковски и Гордана Божич, първи съветник в посолството на Сърбия.

Вторият ден на форума ще е посветен на културата. С интерес се очаква 11 септември, когато на международната среща Сливен ще покаже новия бизнес-каталог „Инвестиционна дестинация – Сливен и Ямбол”. За първи път в страната два съседни областни града и няколко съседни общини работят за създаването на обща индустриална зона и заедно полагат усилия за привличане на инвеститори. Създаденият по този повод каталог пък ще бъде представен за първи път.

Международната среща се провежда под мотото „Бъдещето на Европа – заедно можем повече”.

 

Коментари

Задължително поле