Сливен купува нови електробуси и тролейбуси за 11 млн.лева

Ръководството на общинския съвет в Сливен: председателят Димитър Митев /вторият отдясно – наляво/, зам.председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров /от двете му страни/ и Мартин Славов /вляво/.

Шест нови тролейбуса и четири електробуса ще има Сливен по европейски проект на общинската фирма „Пътнически превози“ ЕООД. Стойността на средствата, които се очакват по ОП „Околна среда“, възлиза на 11 млн.лева, като 1,7 млн.лева от тях ще се използват за подмяна на съществуващата вече повече от три десетилетия тролейбусна инфраструктура.

За да се осъществи проектът, общинските съветници ще трябва да дадат съгласието си кметът на Сливен Стефан Радев да подпише споразумение за партньорство с транспортната фирма, съобщи Мартин Славов, председател на комисията по евроинтеграция. Това ще стане на заседанието утре, 29 август.

На същото заседание са включени още няколко предложения, свързани с усвояване на европейски средства. Сред тях е проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси“ за осигуряването на патронажна грижа за 180 възрастни и лица с увреждания. Основната цел на услугите, които ще бъдат осигурени в домашна среда, е да повиши качеството на живот на уязвимите граждани.

Стойността на проекта е над 437 хил.лева. Съветниците трябва да упълномощят кмета на общината да подпише запис на заповед за авансовото плащане па проекта.

Коментари

Задължително поле