5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Д-р Ива Иванова – успешен лекар в света на табутата Арабските жени полагат огромни грижи за външния си вид още от съвсем млади, твърди дерматоложката

БФС поиска безсрочен лиценз от спортното министерство

Лили Иванова тръгва на турне през април

ООН: Всяка чужда намеса в Либия трябва да бъде прекратена

Брак за чаша вода и мръсни чорапи “Кътка и Вътко Тръткови”- новите онлайн семейства

Хванаха италиански боклук на пристанището в Бургас, прокуратурата разследва

Пламнал вентилатор в болницата в Горна Оряховица вдигна на крак огнеборци

Емил Димитров: ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работи, докато не лицензира инсталациите си

Затвориха хематологията в УМБАЛ-Бургас, няма специалисти

Любимите рецепти на Цвети Радойчева

Фандъкова: Няма превишение на фините прахови частици в столицата в момента

„Софийска вода“: Няма да има проблеми в столицата заради водоснабдяването на Перник

Ердоган: Халифа Хафтар не бива да управлява Либия, това е историческа грешка

Сливен може да остане без газ, кметът на спешна среща в София

Стефан Радев Снимка: Община Сливен

Сливен може да остане без доставка на природен газ от 1 януари. По тази причина кметът Стефан Радев замина на спешна среща в Комисията за енергийно и водно регулиране в София – съобщи зам.-кметът по финансите Румен Иванов.  Повод за тревогата е писмо, получено в местната администрация. В него се съобщавало, че от началото на новата година доставките на синьо гориво към областния град спират заради задължения от 7,5 млн.лева на частната фирма „Газтрейд-Сливен”ЕООД към „Булгаргаз”. От „Булгаргаз” настоявали поне за плащане на сума от около 800 хил.лева за периода 2015-2016 г.

„Газтрейд-Сливен” доставя газ на много фирми в индустриалната зона, както на детски и социални заведения и битови абонати в града. Общината няма задължения към дружеството. То е частно, но дейността му е свързана с обществения интерес – каза още зам.-кметът Иванов. По тази причина ръководството на общината се надява, че на срещата в КЕВР с участието на кмета Радев може да се постигне споразумение с кредиторите на сливенската фирма-снабдител, за да не остане областния град без газ.

В интернет-страницата на „Газтрейд-Сливен” ЕООД се съобщава, че частното дружество има над 120 промишлени, търговски, обществено-административни и битови потребители в Града под Сините камъни. В публикуван годишен отчет на „Булгаргаз” към 31 декември 2014 г. е отбелязано, че „Газтрейд-Сливен” ЕООД е в шестицата на най-големите длъжници. В този момент дължимата сума е възлизала на 5,1 млн.лева. От общината в Сливен допълниха, че в момента във фирмата бил назначен временен синдик.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.