Владимир Путин: Русия ще отвърне подобаващо на ракетните изпитания на САЩ

Бойко Борисов: Желая ви още по-големи заплати в „Ада Тепе“

С-400 свали цели, летящи със скорост над 2000 км/ч (ВИДЕО) За мишени са използвани свръхзвуковите ракети „Фаворит“

Мошеникът е осъждан за други измами

Спипаха пияни френски тираджии в Берковица, единият – на литър концентрат Нашенец подобри алкохолните постиженията на чужденците, но катастрофира

Кметът Фандъкова: Продължава изграждането на канализация в „Горубляне“, „Нови хан“ и „Бенковски“

Мъж преби приятелката си във Варна

Премиерът Борисов присъства на откриването на мина „Ада тепе“ (ВИДЕО) Рудникът ще вади 85 хиляди тройунции злато годишно

Полицията откри 4,7 кг хероин, закопани в градина в габровското село Гергини 1 кг кокаин е намерен в колата на собственика, крил дрогата, след като съучастникът му беше арестуван в понеделник в Столипиново

В Банско откриха Десетия юбилеен фестивал на операта

ЕС дава 100 млрд. евро за Европейски фонд за бъдещето

Джей Ло на фитнес с чанта за $20 000

49-годишен мъж се е удавил в частен водоем в Кюстендилско

Освободиха руския опозиционер Алекей Навални след 30-дневен арест

Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Сливен обявява първата процедура за саниране под условие

Първата процедура за избор на фирма-изпълнител за саниране на жилищни блокове ще бъде обявена в Сливен около Никулден – съобщи зам.-кметът Стефан Кондузов.

Процедурата ще се проведе с уточнението, че спечелилият кандидат ще може да извърши дейностите, ако в новия държавен бюджет бъдат предвидени средства за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Сливен е последен на опашката за безплатното саниране и е единственият областен център, където няма нито един ремонтиран блок по програмата. Надеждите бяха, че след като минат процедурите за избор на строител през декември, в началото на новата година ще започнат строителните дейности по първите блокове в Сливен. Дали ще стане това, зависи от парламента.

Строителният министър Лиляна Павлова заяви пред медиите, че спира сключването на нови договори.

Правителството в оставка предложило увеличение на програмата с 1 млрд. лева за догодина. Но всички партии, освен ГЕРБ, били против санирането да продължава – допълни Попова.

Сливенският кмет Стефан Радев /ГЕРБ/ многократно е заявявал, че при встъпването в мандата си заварил някакви папки с документи, но без реално да се е работило по програмата, без да е извършено енергийно обследване и паспортизация на сградите. В резултат на това Сливен изгубил една година. Иначе 278 сгради отговарят на критериите на програмата. За 49 имаше очаквания, че ще бъдат включени в безплатните ремонти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.