Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Сливен оспорва иска за 4,5 млн. лева на МОСВ и наложения запор на общинските сметки

Кметът на Сливен Стефан Радев

Общината в Сливен е подала всички необходими документи в съда, с които оспорва претенцията на МОСВ за 4,5 млн. лева и е поискала да бъде спряно незабавното изпълнение – съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. „Надяваме се незабавното изпълнение да бъде спряно от съда. Ако от министерството поддържат претенцията си, ще трябва да заведат установителен иск срещу нас за дължимостта на сумата по запора. Но докато съдът не се произнесе, запорът върху банковите сметки на общината продължава да стои. Продължава да тече и срокът ни за доброволно плащане“ – коментира още Радев. Искът на МОСВ е свързан с одобреното финансиране по програма ИСПА на първия воден цикъл на града, който се провали малко след старта на строителните дейности преди 8 години.

Претенцията на министерството съвпадна с друго сътресение за община Сливен, която е в процедура на финансово оздравяване. Общината бе осъдена да плати 2,5 млн. лева лихви за забавено плащане по договори за зимна поддръжка, инфраструктурно строителство и ремонти. „Става дума за задължения по договори от 2006-2008 г., които са се трупали в годините. А през 2014 г. са подписани споразумения с тези фирми, с които общината признава, че дължи лихва с размер 10 процента върху главницата. Многократно съм заявявал, че възможно най-лошият и неефективен начин да се финансира община или каквато и да е структура е като просто не се плаща на доставчиците. Това води до лихви, които са няколко пъти по-високи от пазарната цена на финансиране“ – бе коментарът на кмета. Стефан Радев заяви, че подписаните споразумения с признание, че тези лихви ще бъдат платени, обезмислят обжалването на съдебните решения. Ще се търсят варианти за преговори с кредиторите да се разсрочи плащането на присъдените им 2,5 млн.лева.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.