Служебният вътрешен министър иска оставката на главния секретар на МВР Георги Костов

Министерски съвет взе решение да поиска от президента да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов. Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов на брифинг в Министерския съвет. Според Узунов има информация, че Георги Костов е оказвал натиск на служителите на МВР.

Главният секретар на МВР е твърдял, че единствената причина, поради която отстранява служители, е политически натиск спрямо него. „Няколко са случаите, по които сме събрали данни. Сигурно има и такива, за които все още не сме събрали. Данните са събрани по установения ред. Конкретно става дума за 5 служители. Натискът е бил политически без да се цитира определена политическа сила“, поясни Узунов.

Той уточни, че няма правомощия да сменя областни управители, както и главен секретар на МВР. „Мога да изготвям предложение, както го направих и в случая“, подчерта силовият министър.

По думите му три са критериите, по които ще бъде оценявана дейността на всеки директор на ОДМВР. „Една от тях са постигнатите резултати, втората е лоялността към системата на МВР и третата е професионален опит“, каза още Пламен Узунов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България