Служебният кабинет подписва празен чек на ЦИК заради машините за гласуване

Служебният министър на финансите Кирил Ананиев влиза на първото редовно заседание на кабинета "Герджиков". Снимка: Пламен Стоименов

С проекта на постановление за промяна в план-сметката за провеждането на изборите се предлага вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната, съгласувано с ЦИК да направят предложение на база на обществена поръчка и какъвто излезе резултатът, тази сума ще бъде включена в план-сметката.

Това обяви служебният министър на финансите Кирил Ананиев относно предстоящия търг за машини за гласуване преди заседанието на МС, на което ще се гласува промяна във финансирането на предсрочните парламентарни избори.

„В проекта на постановление няма конкретна сума на базата на обществена поръчка. Това е отговорност на ЦИК. Министърът на финансите е длъжен да осигури необходимите средства за изпълнение на тази обществена поръчка. Длъжни сме да осигурим този ресурс“, обясни Ананиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.