Служебният кабинет работи за провала на вота

 

Членове на ЦИК: Безумно е! ДАНС не знаят, а Рашков проверява медицински досиета

 

В нощта срещу четвъртък още един склад се оказа с машини-фантоми на “Сиела Норма”

МВР праща ЦИК да пита прокурори

Служебният кабинет работи за провал на изборите, за да могат след това назначените от Румен Радев за министри да продължат да управляват. Това е единственото обяснение за тоталната катастрофа с организацията около машините за гласуване, коментираха пред “Труд” представители на ръководствата на партии.

След поредната среднощна информация, че нова порция с кашони техника от 199 бройки е в склад на “Сиела Норма” в София на територията на бившето Висше военно-транспортно училище “Тодор Каблешков”, членове на ЦИК направиха извънредно изявление сутринта в четвъртък.

“Безумно е! ЦИК в последната седмица се занимава, вместо с изборния процес, да пише писма другите компетентни органи като МВР и ДАНС да окажат съдействие да бъдат охранявани. Междувременно г-н Бойко Рашков пише избирателни списъци, проверява медицински досиета и други такива неща, които имат пряко отношение към изборния резултат”, заявиха гневно Красимир Ципов, Димитър Димитров, Йорданка Ганчева и Георги Баханов. От ЦИК направиха грубата сметка, че общата бройка на машините, за които изобщо нямат представа, вече е 603.

В същото време шефът на “Сиела Норма” Веселин Тодоров обяви по bTV, че намерените 199 машини е фалшива новина. А после уточни, че това са онези открити вече 150 машини за резервни части, плюс едни 36, за които преди ден самият Тодоров призна и още 13, които пък били от предните избори.

Зам.-председателят на ЦИК Димитров обаче контрира Тодоров, като попита защо първоначално от “Сиела Норма” са казали, че машините-фантоми са за Албания и Грузия, а после, че са за резервни части.

“Най-безумното нещо, което чух, е, че машините се нуждаели от щипки. Ами те ако нямат 1000 щипки, искат да вземат готова машина, за да ѝ вземат щипките. От ДАНС получихме писмо - питайте прокуратурата. Това нормално ли е?”, заяви Димитров.

Бойко Рашков нямал данни за манипулации на вота

Часове след новооткритите 199 машини-фантоми за гласуване, служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че засега няма данни, че допълнително внесените машини за гласуване от “Сиела Норма” са предназначени за изборни манипулации.

“Машините, които, ако действително са закупени толкова на брой, колкото се публикуваха в медиите, от частната фирма “Сиела Норма” - ще установим сега за каква цел са внесени”, каза още Рашков.

Припомняме, че въпреки настояването на главния прокурор Иван Гешев за общо звено между МВР и прокуратурата за борба с изборните нарушения и купуване на гласове, Рашков отказа неговото ведомство да съдейства на обвинението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения