Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обеща плавен преход към следващото редовно правителство

„През краткия  период на служебния кабинет ще използвам максимално постигнатите резултати на предишните екипи и ще осигуря пълна приемственост по отношение на политиките в министерството, за да осигуря плавен преход към следващото редовно правителство. Това е главната ми задача и се надявам заедно с колегите от министерството да я изпълним успешно.“ Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, след като пое символа на новия си пост - училищния звънец, от досегашния министър г-жа Меглена Кунева.

Проф. Денков наблегна на изключително важната роля на министерството на образованието и науката, което се грижи за близо 1 млн. ученици, учители, студенти, преподаватели и учени не само в България, но и зад граница.

Министърът припомни, че е имал възможност да работи като заместник в последните три екипа – на проф. Румяна Коларова, на проф. Тодор Танев и на Меглена Кунева. „Доцент Румяна Коларова беше изключително отдадена на работата си. Тя показа как при правилно поставени приоритети в краткия период на служебен кабинет може да се постигне напредък по важни въпроси. Професор Тодор Танев и г-жа Меглена Кунева имаха много трудни мандати, в които трябваше за кратко време да решават важни задачи едновременно във всички сектори, за което те положиха много усилия“, подчерта проф. Денков.

Той благодари на г-жа Кунева и екипа й за новаторските елементи при провеждането на матурите през миналата година, които са помогнали зрелостните изпити да бъдат по-добре организирани и с по-малко сигнали за нередности. Като друг успех на досегашния ръководен екип на МОН министърът посочи спокойното стартиране на учебната 2016/2017 година, въпреки напрежението, свързано с новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Г-жа Меглена Кунева пък подчерта, че оставя институцията в добри ръце и я нарече „министерство на бъдещето“. В него се кове политиката, която да осигури по-качествено образование и изграждане на модерно мислещи хора и съвестни граждани, добави тя. Кунева благодари на целия екип на МОН за свършената работа и изрази надежда всеки български гражданин да разбере колко важно и сложно е Министерството на образованието и науката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика