Служебният министър Пламен Узунов: Трудът в МВР не е оценен по достойнство

Основният приоритет пред МВР сега е провеждането на честни и демократични избори, а нашата основна задача е да гарантираме, че то ще бъде еднакво отдалечено от всички корпоративни и партийни централи. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов по БНТ.

„Ние сме си поставили три основни приоритета, които аз и моите колеги сме твърдо решени да изпълним. На първо място това са провеждането на честни и демократични избори, като нашата основна задача е да гарантираме, че МВР ще бъде на еднакво отдалечено разстояние от всички корпоративни и партийни централи. За да постигнем този приоритет, изключително важно е институционалното сътрудничество между МВР, прокуратурата и ДАНС. Проведохме среща, на която пожела да присъства и премиерът. На тази среща очертахме основните моменти, които трябва да реализираме“, каза Пламен Узунов.

На национално съвещание днес, освен директорите на Областни дирекции, са извикани и всички началници на РПУ-та.

„За да предприемем този подход бяхме мотивирани от обстоятелството, че това тежко министерство има 13 йерархични нива. Именно за това, за да стигнат нашите послания до всички, за да може обективно да научат колегите мерките, които сме предприели, сме слезли на по-ниско ниво. За да може да сведем приоритетите, начина на изпълнение на задачите и начина, по който ще осъществяваме контрол“, каза служебният министър,

Пламен Узунов призна, че това, което го е притеснявало винаги като работещ в МВР е мотивацията на служителите. Според него, трудът във ведомството не е оценен по достойнство. Узунов смята, че МВР дължи на хората едно добро отношение, но очаква това и от хората.

„Като орган, който е призван да се грижи за спокойствието, сигурността и имуществото на гражданите, ние дължим на обществото едно отношение. Като очакваме гражданите от своя страна да ни помогнат с подаване на сигнали и със съдействие тогава, когато ни е необходимо. Именно за това ние приемаме един подход, при който ще подобрим връзката между полицейските служители и гражданите“, отбеляза Узунов

За целта сме разработили мерки, при които още през следващата седмица във всяко обитаемо място ще има информация кой е районния инспектор, който обслужва определения район, как гражданите биха могли да се свържат с него. Ще има информация за дежурната част на РПУ-то, за дежурната част на областната дирекция. В случай, че не са доволни от работата на този полицейски служител. Ще има информация към кого да се обърнат за да се оплачат. Надявам се, че тези случай няма да са толкова много.“

Той добави, че е успял да се срещне с представители на синдикалните организации в МВР. „Липсата на материално осигуряване не е от вчера, сигурен съм че и колегите преди мен са се опитали преди мен да подобрят условията на труд на полицейските служители“, добави той. „За мен е изключително важно полицейските служители да носят със самочувствие униформата и ще работя за утвърждаване на тяхното достойнство и чест, както и за издигане на авторитета им в обществото „, заяви Пламен Узунов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Крайно време е Полицая да всява респект или на български СТРАХ.Моля погрежете се с униформа,визия,оборудване,те за нас са власта или държавата.

  2. Ако някой си мисли че ще раздавам личния си телефонния номер наляво-надясно, е сбъркал много.

  3. През последните години много кадърни кадри напуснаха МВР и е много трудно днес да намериш качествени свине за кочината. Младите сукалчета не са служили в казарма и това е проблем. Но виш ако има задължително тестове за наркотици ще испищят бая редови полицаи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.