Служебният премиер: Областните управители трябваше сами да подадат оставки

Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление, заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков.

„Поради зачестилите спекулации по смените на областни управители, бих искал да подчертая, че освобождаването им и назначаването на нови бе осъществено изцяло в рамките на закона, с решение на Министерски съвет. От страна на правителството не са изпращани каквито и да е писма, адресирани до конкретни личности“, подчерта Герджиков.

„Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставки, тъй като са част от предишното управление. Имаше един случай, в които областният управител от Перник искаше отпуска по време на предизборния период при положение, че областните управители имат сериозни задачи при осигуряване на изборния процес“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. да беше нормално правителство – да подадат… в контекста на служебно, това изказване си е изказване на олигoфрен.

  2. Напълно съм съгласен г-н Герджиков с Вас.Щом властта подаде оставка,трябваше веднага и те да подадат оставките си.

    УСПЕХ!

  3. Този е най-слабия служебен премиер , не на килограми разбира се ! Същински Велко Вълканов ! Безпартиен комунист, комунист ама безпартиен, червен вредител !

  4. Аз ако съм на областните управители уволнени от този безхаберник , ще съдя държавата в лицето на този Незнайко , защото това е административна длъжност и ако са си изпълнявали стриктно задълженията явно са уволнени неправомерно ! А назначенията на Герджиков явно са политически точно пред изборите . Ама нали в тази държава правото и закона нищо не струват , така става ! И този се прави на мъж ! Лошото е че накрая всички ги изпращат с почести , а някои са за разстрел , други за затвора !

  5. И да бързаш и да чакаш , ти Огняне ще се оакаш!И за зла беда ,точно правиш го сега!

  6. И според адвокат, говорещ по телевизията, политическата коректност не винаги е закон ! В смисъл, че не винаги некоректноста е незаконна – но такива са законите изковани от такива като г-н Герджиков и подобни !

  7. Нямат никаква законова защита при решение на министерския съвет,с което се определя кой къде да е областен управител,т.е. не са нужни обяснения.Все пак не се е чуло заместник-областните управители,назначавани еднолично от премиера да са уволнени,а сегашните заместници са назначени от подалия оставката си премиер,т.е. сегашния одобрява избора на предишния за тях или не иска да се ангажира с еднолични решения,което е преобладаващо поведение на юристите.Друго си е някой да удари с юмрук по масата и да заяви : „Аз,казах“!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.