Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Служебният проектокабинет

Проф. Огнян Герджиков,
служебен премиер

огнян герджиков

Роден е на 19 март 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк”. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски”. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.
Депутат в 39-ото и 40-ото народно събрание от НДСВ. На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-ото народно събрание. На 4 февруари 2005 г. е свален предсрочно от длъжността с гласовете на двама депутати от своята партия, които подкрепят искането на опозицията – то минава със 119 гласа „за” и 114 „против”. В 40-ото НС Герджиков е председател на парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията. Носител на орден „Стара планина”.

Кирил Ананиев, служебен министър на финансите

кирил ананиев

Роден на 2 юли 1955 г. в София. Започва работа в Министерството на финансите през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит” в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи”. Ананиев е зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От 2009 до 2011 г. е секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България, а в периода 2013-2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

 

 

 

 

 

Ради Найденов, служебен министър на външните работи

ради найденов

Роден е в София на 24 август 1962 г. Завършил е Немската гимназия. Следвал е специалност „Международни отношения” в УНСС от 1983 до 1989 г., от която излиза с магистърска степен. От 2001 до 2002 г. е заместник-министър на отбраната. До 2005 г. е началник на кабинета на министър-председателя на България, когато премиер е Симеон Сакскобургготски. От 2005 до 2011 г. е извънреден и пълномощен посланик на България в Австрия. През май 2011 г. е назначен за постоянен секретар на Министерството на външните работи, което е най-високата длъжност в дипломатическата служба. От февруари 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик в Германия.

Гълъб Донев, служебен министър на труда и социалната политика

гълъб донев

Роден е на 28 февруари 1967 г. в София. Беше зам.-министър на труда и социалната политика във втория кабинет на Бойко Борисов.
Завършил Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”, след това учи финанси в УНСС и право в Русенския университет. Има дългогодишна практика в сферата на труда и социалната политика – работил е в Националния институт за помирение и арбитраж, Фонд „Условия на труд”, член и председател на надзорния съвет на НОИ. От ноември 2007 до август 2009 г. заема поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. В периода 2009-2014 г. е зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.

Рашко Младенов, служебен министър на културата

рашко младенов

Роден е на 8 февруари 1947 г. Завършил е актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Започва кариерата си по разпределение в Драматичен театър „Сава Огнянов” в Русе. По-късно постъпва в трупата на Театър „София”. Играл е и в Младежкия театър. Между 1997 и средата на 2006 г. е директор на Сатиричния театър, когато бива сменен след редовен конкурс, обявен от Министерството на културата. Освен в театъра Младенов има роли в киното – сериалите „Хора и богове” (1979), „Фалшификаторът от Черния кос” (1983), „Цветовете на изгрева” (1987) и филми като „Игра на любов” (1980) и „Маргарит и Маргарита” (1989).

Пламен Узунов,
служебен министър
на вътрешните работи

 

Пламен Узунов, Снимка: БНТ

Роден е в Пловдив. От 1993 г. работи в системата на МВР. Две години по-късно е експерт-криминалист и разследва убийства. В периода 2004-2006 е началник сектор „Криминална полиция” във II РПУ. След това оглавява същият сектор в ОДМВР-Пловдив до 2010 г. Последователно е началник е на V и II РПУ-Пловдив. През 2013 г. е директор на областната дирекция на МВР-Пловдив.
Узунов си тръгна от МВР през август 2015 г. след два скандала, при които демонстративно отказа да санкционира свои подчинени. Първият бе свързан със случай от 12 август, когато 63-годишен пешеходец бе сгазен на „зебра” на бул. „Вапцаров” в Пловдив. След като близките на жертвата се оплакаха по телевизиите, от прокуратурата откриха поредица от грешки и нарушения, извършени от служители на полицията. Узунов сам подаде оставка и в обръщение до колегите си опроверга слуховете, че е бил уволнен или принуден да направи това.
Месец по-късно, през септември 2015 г. стана известно, че Пламен Узунов е бил притискан от депутата от ГЕРБ Методи Андреев да уволни шефа на РПУ-Първомай. Узунов назначил проверка, която не установила нищо, и отказал категорично, защото не можел да унижава подчинените си. Андреев го заплашвал, че ще отнесе въпроса „по-нагоре” – до министър Румяна Бъчварова. Според Узунов интересите на Андреев били лични, защото искал да бъде назначен негов човек в Първомай. Етичната комисия в парламента наказа Методи Андрееев с мъмрене.

Илко Семерджиев, служебен министър на здравеопазването

илко семерджиев

Роден е на 25 август 1959 г. в Гоце Делчев. Завършва стоматология в Медицинската академия в София. Специализира в Германия, Обединеното кралство, Испания, Франция и САЩ. Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и докторска по стопанско управление от университета „Проф. Асен Златаров” в Бургас. През 1991-1992 г. е директор на VI градска обединена болница в София. Назначен е за заместник-министър на здравеопазването в кабинета на Любен Беров, но подава оставка поради несъгласие със здравната политика. По-късно заема същата длъжност в правителствата на Стефан Софиянски и на Иван Костов от февруари 1997 до 8 март 1999 г. На 8 март 1999 г. е назначен за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). На 21 декември 1999 г. с промените в правителството на Иван Костов е избран за зам.-министър на здравеопазването, какъвто остава до края на мандата.

Теодор Седларски, служебен министър на икономиката

тодор седларски

Декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е щатен преподавател в катедра „Икономика“ на Стопанския факултет от 2005 г. От 2009 г. е старши, а от 2010 г. – главен асистент. Защитава докторска дисертация през 2009 г. в областта на институциите, трансакционните разходи и икономическото развитие. Получава образованието си във Виенския икономически университет и в Стопанския факултет. (бакалавърска степен по стопанско управление през 2002 г. и магистърска степен по бизнес администрация през 2004 г.).
Чете лекции по институционална икономика, икономически теории, международна икономика, икономика на публичния сектор, пари, банки и финансови пазари.
Научните му интереси са в областта на новия и стария институционализъм, новата стопанска история, икономическия анализ на правото, история на икономическите учения, поведенческа и експериментална икономика.

Христо Алексиев, служебен министър на транспорта

христо алексиев

Христо Алексиев бил заместник генерален директор в Национална компания “Железопътна инфраструктура”, с ресор “Стратегия и администрация”. Притежава магистърска степен по специалността “Международни икономически отношения” от УНСС, както и международни сертификати за управление на проекти. Работил е като ръководител проекти в сферата на местното самоуправление и като експертен съветник на кабинета на министъра на транспорта в МТ. В НКЖИ е бил още съветник към УС и заместник генерален директор. Христо Алексиев е роден на 19.09.1980 г., женен, с две деца.

 

Ген. Стефан Янев, служебен министър на отбраната

стефан янев

Стефан Янев е бригаден генерал от резерва. Бил е три години военен аташе във Вашингтон и е работил със структурите на НАТО в Брюксел. В Министерството на отбраната е бил шеф на дирекциите „Отбранителна политика” и „Политика за сигурност и отбрана”.

Николай Павлов, служебен министър на енергетиката

николай павлов

Роден е на 9 февруари 1975 г. Досега е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД. Преди това е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

 

 

 

 

Проф. Даниела Дашева
служебен министър на спорта

даниела дашева

Проф. Даниела Дашева е един от най-големите експерти по теория и методика на спортната подготовка с редица научни публикации в тази област.
Завършила е Учителски факултет на ВИФ “Г. Димитров (НСА), с втора специалност треньор по баскетбол. През 1991 г. защитава докторска дисертация, през 2004 г. защитава дисертация за научната степен “доктор на педагогическите науки”. От 1991 до 1994 г. е преподавател във Висшето училище по Физическо възпитание и спорт в гр. Мостаганем, Алжир, след което придобива магистърска степен по спортна психология към Католическия университет в Льовен – Белгия. От 1999 г. е доцент по теория и методика на спортната тренировка, от 2006 г. е професор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ne sa ot poznatata kohorta, spezialisti, napalno odobrjawam. Uspeh, jalko che e za kratko wreme i s nikakwi palnomostija

  2. А за образованието и правосъдието ще отговаря ли някой или те остават на автопилот!

Отговорете