Служители на ОДМВР – Габрово разкриха лаборатория за производство на синтетични наркотици (СНИМКИ)

Иззети са метамфетамин, марихуана, прекурсори за производството на синтетични наркотични вещества и др.

Полицейските действия стартирали на 12 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция и колегите им от РУ-Габрово, съобщи МВР. В частен имот, в землището на с. Чукили, криминалистите задържали трима 30-годишни мъже от Габрово, непосредствено след осъществен процес по производство на синтетични наркотични вещества. Мъжете са заловени, докато напускали имота с лек автомобил „Хонда“. У тримата са намерени и иззети общо 189 грама метамфетамин. Водачът на автомобила бил тестван за употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за метамфетамин.

В хода на процесуално – следствените действия в имота полицаите иззели туби с химически вещества, необходими за производството на синтетични наркотични вещества, колби, нивомери, помпи, термометри, защитни маски и облекла и др. Допълнително било установено, че единият от мъжете и 25-годишна жена от Габрово държат наркотици в жилището й. Намерени и иззети са 3,905 грама метамфетамин и 187 грама марихуана.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура - Габрово. По случая е образувано досъдебно производство. Двама от мъжете и жената са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а на третия – ползвател на частния имот, с прокурорско постановление е задържан за 72 часа.

Работата по цялостното изясняване и документиране на случая продължава.

Коментари

Задължително поле