Слънчево, но студено и ветровито

В неделя ще бъде ветровито, с разкъсана облачност до слънчево и с 2, 4 градуса по-топло. Привечер вятърът допълнително ще се усили и в Дунавската равнина ще има бурни пориви. Отново ще започне застудяване. В нощта срещу понеделник, главно над западната половина на страната ще превали дъжд, в планинските райони сняг.

В понеделник облаците ще намалеят до слънчево, но около планините е възможно да прелитат снежинки. Ще остане ветровито.

Във вторник вятърът ще отслабва, но ще бъде студено. В сряда ще бъде слънчево, с временни заоблачавания.

В четвъртък сутринта видимостта ще бъде намалена, но през деня ще бъде слънчево и ще се затопля.

В петък с ново усилване на вятъра облаци и слаби валежи за кратко ще застудее.

В събота денят ще започне със спиращи валежи на северозапад и с дъждовно време в останалата част на страната. Следобед ще превалява над Южна и Източна България, но валежите до вечерта ще спрат. По-съществени разкъсвания на облаците ще има над Западна и най-вече Северозападна България. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до засилен вятър от северозапад понижаващ дневните температури до 10, 15 градуса.

Над планините - облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, който по високите части ще преминава в сняг. Температурите ще се понижават. Ще духат силни северозападни ветрове. На 2500 м височина максималната температура ще е минус 4 градуса, а на 1500 м около плюс 3 градуса.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде облачно и дъждовно. Късно следобед от север на юг валежите ще спират. Очакват се между 10 и 15, в южните райони до 20 литра на кв.м. Температурите на въздуха ще достига 12, 15 градуса. Морската вода е с температура 16, 17 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

От север към Балканите, с вятър, облаци и валежи се спуска студен въздух. В по-голямата част от полуострова ще превали краткотрайно, след което облаците ще се разкъсват. Температурите ще се понижават. Слънчево и сравнително топло ще бъде над Югозападна Европа, като в Испания и Португалия температурите ще достигат летни стойности. Над останалата част от континента облачността ще бъде значителна с превалявания. Значителни валежни количества ще паднат в Западна Норвегия, над Прибалтика и в Източна Украйна. В Русия ще вали дъжд и сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето