"Слънчев бряг"с ултиматум да прекрати договорите за алкохолни турове

Акционерното дружество е печелило комисиони от напиването на туристите, каза вицепремиерът Валери Симеонов

УС на "Слънчев бряг" АД трябва до края на работната седмица да прекрати договорите си с туроператори за алкохолните турове в комплекса. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който даде старт в работата на сформирания координационен съвет за контрол в областта на туризма по Северното Черноморие, а в понеделник ще направи това и по Южното Черноморие. Според вицепремиера акционерното дружество е подписало нелепи договори, по силата на които от организирана група от 150 човека за алкохолна обиколка или напиване получава 50 лева, а за 200 човека-75 лева."За тези смешни пари Слънчев бряг се е обърнал в Дивия Запад", посочи Симеонов. За първи път служители на КАТ са влезли в курорта, нещо което по думите му е уникално явление. "Досега в коплекса не важеше Законът за движението по пътищата, Слънчев бряг беше държава в държавата, каза още вицепремиерът.

Той посочи ,че всички институции ще провеждат заедно и организирано проверките в летните курорти по план, който няма да бъде оповестен. Шумът е един от най-тежките проблеми и започва сериозен контрол върху рестораньори и хотелиери, които привличат клиентела с мощни децибели. Ще има глоби и затваряне на заведенията, каза вицепремиерът. Освен на тел.112, гражданите могат да подават сигнали и на телефон 02/940 3003, който е в кабинета му и е включен денонощно. До момента най-много сигнали са получени от заведения на Южния плаж във Варна.

Валери Симеонов лично е подал сигнал в съответното звено в ГДБОП за отправени заплахи срещу живота по интернет в Асеновград и припомни, че това е престъпление и също се наказва от закона.Няма да допуснем Асеновград да стане втора Катуница, категоричен беше той. Вицепремиерът припомни, че от битов конфликът е прераснал в етнически. В сблъсък до болницата шестима полицаи са спрели група от 150 цигани, въоръжени със сопи, брадви и колове.Пристигналите жандармеристи са претърсили къща по къща в гетото, установили са 9-имата, които са в ареста, но се издирват още лица. Ще бъде оказано съдействие на кмета на Асеновград веднага да започне проверка за незаконно строителство, ще бъдат проверени всички къщи в махалата и ако няма доброволно изпълнение, ще бъдат премахнати." Не ме притесняват правозащитниците, защото по ЗУТ няма друга санкция за незаконни строежи. В Европейския съд се оплакват не циганите, а НПО-та, които се обогатяват покрай тях, усвоявайки средства от кръговете около Сорос. Печелил съм дела и срещу тях, каза в отговор на журналистически въпрос Симеонов.

Коментари

Задължително поле