Смела продавачка взе маската на обирджия, откриха го по ДНК-то

Снимка: Архив

Прокуратурата в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Д., извършил в съучастие грабеж в хранителен магазин. Апашът бил разкрит след като продавачката успяла да свали маската му и да я предаде на разследващите.

На 2 март Д. и неговият съучастник (чиято самоличност до настоящия момент не е установена) набелязали магазин за хранителни стоки в града, където да извършат грабеж. Двамата предварително разпределили ролите си в престъпното деяние и упражняването на физическата сила спрямо намиращия се в търговския обект служител.

Към 20:45 ч., когато грабителите влезли в магазина с нахлузени върху главите черни плетени шапки, с прорези за очите, и ръкавици продавачката била до мивката, с гръб към входната врата. Единият от съучастниците веднага се насочил към касата на магазина, отворил я и започнал да взима парите от там.

Ставайки свидетел на случващото се, служителката в магазина събрала смелост и се насочила към грабителя, като се опитала да затвори касата, но била избутана. За да сломи нейната съпротива, обвиняемият Д. хванал ръцете й, като започнал да я дърпа към себе си и да я заплашва.

В неравната борба с двамата съизвършители, младата жена съумяла да задейства паник-бутона на магазина, но грабителите тръгнали с отнетите 1100 лв. Все пак на изхода тя успяла да издърпа черната плетена шапка, нахлузена върху главата на обвиняемия.

Извършителите на грабежа се скрили в жилищните сгради, като впоследствие разделили парите.

За нуждите на разследването на престъплението е била предадена шапката, която продавачката свалила от единия от извършителите. Извършената ДНК-експертиза е установила, че изследваният клетъчен материал от шапката е с ДНК профил, напълно съвпадащ с профила на обвиняемия Д. Д. Той бил разпознат и на записите на охранителната камера.

Предстои разглеждане на делото от Благоевградския районен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право