Смениха началния час на мача „Бейтар” – „Ботев” заради адските жеги в Израел

„Канарчетата” летят към Обетованата земя с нискотарифен превозвач

Отборът на „Ботев” (Пд) ще лети до Израел и обратно със самолети на нискотарифния превозвач „Уиз Еър”, тъй като полетите с него от София до международното летище „Бен Гурион” в Тел Авив се оказаха най-удобни като часове за „канарчетата” за гостуването им срещу „Бейтар” (Йерусалим) на стадиона в град Петах Тиква от втория предварителен кръг на Лига Европа, научи „Труд”.

30-членната жълто-черна делегация, водена лично от президента на клуба Ангел Палийски, ще излети от София в сряда в 7.00 часа и ще кацне в 9.25 часа, а обратният полет е в петък сутринта в 10.15 часа, като „канарчетата” ще пренощуват в сряда и четвъртък в елитен 5-звезден хотел в градчето Петах Тиква, което се намира на 20-ина километра от столицата Тел Авив.

Заради изключителните мерки за сигурност и опасения за евентуални атентати групата на „Ботев” (Пд) трябва да бъде поне 3 часа и половина преди двата полета на летищата в София и Тел Авив, което на практика означава, че „канарчетата” ще изкарат две безсънни нощи във вторник срещу сряда и в четвъртък срещу петък.

От УЕФА са удовлетворили желанието на шефовете на „Бейтар” (Йерусалим), което бе предварително съгласувано с „Ботев” (Пд), за промяна на началния час на мача в Петах Тиква от 19.45 на 21.00 заради адските жеги в Израел в последните дни. С картотеки в УЕФА за сблъсъците с евреите вече са уредени бразилският нападател Фернандо Виана и 16-годишният суперталант Кристиян Добрев, които заемат местата на преотстъпения в „Оборище” (Панагюрище) щурмовак Милко Георгиев и юношата Иван Василев.

Капитанът Лъчезар Балтанов ще пропусне двубоя на Обетованата земя заради счупен пръст на крака и ще бъде заместен сред 18-те в тимовия лист от централния защитник Радослав Терзиев, който бе аут за двата мача с албанския „Партизани” (Тирана) заради огромен оток на глезена. Котдивоарският халф Яя Меледже Омнибес ще бие път във вторник до посолството на Израел в София, за да му бъде ударена еврейска виза в задграничния паспорт, докато от такива нямат нужда българските футболисти и двамата бразилци Фернандо Виана и Фелипе Бризола.

През уикенда футболистите на „Ботев” (Пд) получиха различни суми от обещаната им отборна премия от 100 000 лв. за спечелването на Купата на България, като титулярите във финалния мач се облажиха според приноса си за победата с 2:1 над шампиона „Лудогорец” (Разград) с финансови бонуси между 4500 и 5000 лв.

Такъв ще бъде изплатен и на автора на първия гол Антонио Вутов, независимо че той вече е в „Левски”. Сега „канарчетата” чакат да вземат заработените вече премии за отстраняването на албанците от „Партизани” (Тирана) в първия предварителен кръг на Лига Европа, като има голяма вероятност техният размер дори да е по-голям от обещаната им сума.

Шестцифрена сума в евро „жълто-черните” ще заработят, ако успеят да се справят и с израелския „Бейтар” (Йерусалим), който според световните букмейкъри е фаворит в тази двойка от втория предварителен кръг на Лига Европа. Надеждите в лагера на „Ботев” са свързани с добрата новина, че капитанът Лъчезар Балтанов ще бъде излекуван до реванша на 20 юли (четвъртък) от 20.30 часа и ще може да изведе съотборниците си на стадион „Лазур” в Бургас. „Бейтар” (Йерусалим) е сериозен отбор от средноевропейско ниво, разполага с много силни атакуващи футболисти и изповядва атакуващ стил на игра. Но показва и слабости, от които се надявам да се възползваме”, коментира старши треньорът на „Ботев” Николай Киров-Белия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт