Сменят каналите за приемане на ефирната цифрова телевизия

Някои канали за приемане на ефирната цифрова телевизия може да бъдат променени. В изпълнение на приетата от Министерския съвет Национална пътна карта за изпълнение на задълженията на България по Решение (ЕС) 2017/899 на Европейския парламент за използването на радиочестотна лента 470-790 МНz в ЕС е необходимо освобождаване на достатъчен радиочестотен спектър в обхват 700 MHz за развитие на мобилни комуникации от ново поколение.

Освобождаването на спектър налага промяна на част от използваните в България телевизионни канали за приемане на ефирната цифрова телевизия. В тази връзка, считано от 01.06.2020 г. се променят телевизионните канали за приемане на цифрова ефирна телевизия, в следните области:

Видин, Монтана и Враца: от 49 на 32; Плевен и Ловеч: от 57 на 41; Русе, Велико Търново и Габрово: от 49 на 26; Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали: от 49 на 34; Бургас: от 49 на 42; София-област: от 57 на 41.

При прекъсване на сигнала е необходимо зрителите в засегнатите области да пресканират програмите на телевизионния приемник или приемащото (set top box) устройство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България