Смесени чувства в Германия

Германия отвори нова страница след краха на Мондиал 2018, където отпадна още в груповата фаза. Бившият световен шампион направи 0:0 срещу настоящия носител на трофея Франция. Немските фенове изглеждат доволни, медиите - не.

"Успяхме ли да направим успешен рестарт? - пита немският вестник "БИЛД". - Ремито не трябва да се приема за успешно, защото върху показаното не може да се гради в дългосрочен план.“

В лагера на Германия приеха с позитивизъм нулевото реми. Льов бе доволен от играта, а футболистите от факта, че все още стават за големия футбол.

"Сърцата ни още бият - каза нападателят Томас Мюлер. - Ние знаехме това, но искахме и феновете да го разберат."

Илкай Гюндоган пък се задоволи, че бил аплодиран от публиката след скандала, в който се забърка с Месут Йозил. Двамата се снимаха с турския президент Реджеп Ердоган, което не се прие добре в страната. В последствие Йозил напусна националния, а Гюндоган го подкрепи, съгласявайки се със становището, че спрямо тях двамата има расизъм.

"Аплодисментите бяха повече от освиркванията, а това ме прави щастлив", каза немският футболист от турски произход.

Льов пък разкритикува Йозил за решението му да изостави отбора.

"Не знам причините, защо го направи - каза треньорът. - Човешки съм разочарован от него. И без Йозил се представихме добре. Би било наивно да смятаме, че един мач може да заличи всичко от световното. Можем да се реабилитираме единствено на следващия голям форум."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят