ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Сметките за ток в Югоизточна България скочиха с 19,4%

Снимка: Архив

Средната стойност на фактурите при всички битови клиенти на EVN в Югоизточна България за декември 2016 г. е 64,47 лв. с ДДС, което е 19,4% повече спрямо декември 2015 г., когато е била 53,99 лв. с ДДС, съобщиха от централата на електродружеството в Пловдив. Оттам обясниха, че скокът от близо 20% се дължи на по-високото средно потребление, което през декември 2016 г. е 352 kWh, срещу 295 киловатчаса за декември-2015.

Консумация на електроенергия под 300 kWh имат 55,9% от клиентите на EVN, като средната стойност на фактурата при тях за декември 2016 г. е 22,02 лв. 38,7% от абонатите са изгорили от 301 до 1000 kWh за същия период и при тях средната стойност на фактурата е 100,15 лв. Потребление на електроенергия над 1000 kWh имат едва 5,4% от клиентите в 92-те общини в Югоизточна България, като при тях средната фактура за декември 2016 г. възлиза на 247,47 лв.

Сред основните фактори за размера на декемврийските фактури за консумирана електроенергия са занижените температури от началото на декември 2016 г., които са значително по-ниски спрямо декември 2015 г., както и начинът на отопление. Затова в планински области като Смолян, където през зимата традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски сравнено с области с големи градове като Пловдив, Бургас и Стара Загора, където най-честият начин за отопление е чрез електроуреди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.