Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Решават утре за ареста на циганин, пребил баба Рецидивистът взел всичките 35 лева на 83-годишната Иванка, за да напазарува

Рамуш Харадинай: Косово няма да отмени митата, докато Сърбия не ни признае

Интензивен трафик по границите на страната

Сметките за ток в Югоизточна България скочиха с 19,4%

Снимка: Архив

Средната стойност на фактурите при всички битови клиенти на EVN в Югоизточна България за декември 2016 г. е 64,47 лв. с ДДС, което е 19,4% повече спрямо декември 2015 г., когато е била 53,99 лв. с ДДС, съобщиха от централата на електродружеството в Пловдив. Оттам обясниха, че скокът от близо 20% се дължи на по-високото средно потребление, което през декември 2016 г. е 352 kWh, срещу 295 киловатчаса за декември-2015.

Консумация на електроенергия под 300 kWh имат 55,9% от клиентите на EVN, като средната стойност на фактурата при тях за декември 2016 г. е 22,02 лв. 38,7% от абонатите са изгорили от 301 до 1000 kWh за същия период и при тях средната стойност на фактурата е 100,15 лв. Потребление на електроенергия над 1000 kWh имат едва 5,4% от клиентите в 92-те общини в Югоизточна България, като при тях средната фактура за декември 2016 г. възлиза на 247,47 лв.

Сред основните фактори за размера на декемврийските фактури за консумирана електроенергия са занижените температури от началото на декември 2016 г., които са значително по-ниски спрямо декември 2015 г., както и начинът на отопление. Затова в планински области като Смолян, където през зимата традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски сравнено с области с големи градове като Пловдив, Бургас и Стара Загора, където най-честият начин за отопление е чрез електроуреди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.