На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 юни 2019

Сметната палата завери „без резерви“ одита на община Благоевград

В Община Благоевград днес пристигна официалното становище на Сметната палата, изградено на база извършената в общината одиторска проверка на годишния финансовия отчет за 2016 година. Заключението на одиторите е, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на Община Благоевград към 31 декември 2016 година, съобщиха от местната администрация.

Отчетът на общината за 2016 година се заверява без резерви, е становището на Сметната палата. Одиторската проверка продължи дълго. Независими одитори проверяваха баланса към 31 декември 2016 година, отчетът за приходите и разходите за годината, отчетът за касово изпълнение на бюджета, сметките за средства от Европейския съюз и сметките за чужди средства за 2016 годна.

Докладът, направен на основа събраните база данни и доказателства заключва, че в Община Благоевград за отчетния период няма допуснати грешки, или разминавания, отчетът е коректен, честен и дава вярна представа за състоянието на общината. Кметът Камбитов коментира резултата от одиторската проверка лаконично: „Мисля, че заключението на независимия одит е оценка за начина, по който се работи в община Благоевград.

Налице е прозрачност и педантичност и в усвояването, и в разходването на финансовите средства,което разбира не може да не ме прави доволен. Това е поредната година ,в която финансовият ни отчет се заверява от Сметната палата без всякакви резерви“, каза градоначалникът.

Резултатът от проверката опровергава по неоспорим начин твърденията на представители на БСП-Благоевград за неправомерно разходване и усвояване на финансови средства и средства, използвани не по предназначение, които будели съмнения за обективността на отчетността  и  финансовото състояние на Община Благоевград. На тези твърдения градоначалникът Камбитов отговори така: „Когато фактите говорят, няма да коментирам махленски приказки.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.