Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

Сметната палата завери „без резерви“ одита на община Благоевград

В Община Благоевград днес пристигна официалното становище на Сметната палата, изградено на база извършената в общината одиторска проверка на годишния финансовия отчет за 2016 година. Заключението на одиторите е, че финансовият отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние и имущество на Община Благоевград към 31 декември 2016 година, съобщиха от местната администрация.

Отчетът на общината за 2016 година се заверява без резерви, е становището на Сметната палата. Одиторската проверка продължи дълго. Независими одитори проверяваха баланса към 31 декември 2016 година, отчетът за приходите и разходите за годината, отчетът за касово изпълнение на бюджета, сметките за средства от Европейския съюз и сметките за чужди средства за 2016 годна.

Докладът, направен на основа събраните база данни и доказателства заключва, че в Община Благоевград за отчетния период няма допуснати грешки, или разминавания, отчетът е коректен, честен и дава вярна представа за състоянието на общината. Кметът Камбитов коментира резултата от одиторската проверка лаконично: „Мисля, че заключението на независимия одит е оценка за начина, по който се работи в община Благоевград.

Налице е прозрачност и педантичност и в усвояването, и в разходването на финансовите средства,което разбира не може да не ме прави доволен. Това е поредната година ,в която финансовият ни отчет се заверява от Сметната палата без всякакви резерви“, каза градоначалникът.

Резултатът от проверката опровергава по неоспорим начин твърденията на представители на БСП-Благоевград за неправомерно разходване и усвояване на финансови средства и средства, използвани не по предназначение, които будели съмнения за обективността на отчетността  и  финансовото състояние на Община Благоевград. На тези твърдения градоначалникът Камбитов отговори така: „Когато фактите говорят, няма да коментирам махленски приказки.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.