Сметната палата прати на прокуратурата одита за снегопочистването в Южна България

Сметната палата изпрати на прокуратурата части от одитния доклад за одита за съответствие при управлението на предоставените средства за местни дейности за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в Областите: Смолян, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Благоевград, Перник, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Кюстендил и Сливен за периода 2013 - 2014 г.

Член 58 ал. 1 от Закона за Сметната палата регламентира, че Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление, посочват от одитната агенция.

От там публикуваха на интернет страницата си доклада за извършения одит без частите, които са изпратени на прокуратурата.

На основание чл. 57, ал. 1 от Закона за Сметната палата, части от доклада са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция.

В частта за нарушенията в областта на обществените поръчки докладът е изпратен на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки.

Докладът е изпратен и на кметовете на общините в обхвата на одита.

През март Сметната палата изпрати на прокуратурата и части от доклада за одит на средствата за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища в Северна България за 2013 и 2014 г.

Одитния доклад може да изтеглите от ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика