Снайпера ще се бие на стадиона в Амстердам

Стоян Копривленски (вдясно).

Стоян Копривленски, единственият ни състезател в най-престижната верига на кикбокса при професионалистите „Глори“, ще се бие на „Амстердам арена“ на 29 септември. Стадионът е с 52 000 зрителски места, а при концерти и боксови срещи е с капацитет 68 000. Там домакинските си мачове играе и футболният „Аякс“.

Копривленски, с прякор Снайпера, ще има за съперник 22-годишния турчин Анил Кабри в категория до 70 кг, а битката ще е в три рунда от по 3 минути.

Пратеникът на южната ни съседка е доста по-опитен от нашия. Има 17 победи в кикбокса и две загуби, докато балансът на българина е 9:2. Бургазлията обаче е без поражения в „Глори“ от две срещи, като последният му успех бе през декември и спечелен с нокаут. Кабри засега е със загуба в единствения си мач от веригата.

По традиция за битката Копривленски се подготвя в школата на „Mike's GYM“ в Холандия при Майк Пасение, тренирал и величието в този спорт Бадр Хари.

В момента българинът е пети в ранглистата. В края на миналата година той остави приятно впечатление сред любителите и специалистите на кикбокса, като спечели претендентския турнир в Ротердам и постигна най-бързия нокаут в надпреварата. А заради точните си удари преди години получава и атрактивния си прякор.

Коментари

Задължително поле