Снежен капан блокира 11 туристи на забранения път Шипка - Бузлуджа, глобяват ги с 2 хил. лв.

Кадър от БТВ

11 души прекараха няколко часа в снежен капан на пътя Шипка- Бузлуджа. Той е забранен за движение през целия зимен сезон, предаде БТВ.

Около час е отнело на спасителите от пожарната да стигнат до бедстващите туристи, сред които и 2-е годишно дете. Няма измръзнали или пострадали.

Глоба от 2 000 лева очаква нарушителите затова, че не са се съобразили със знаците и са минали по затворения път."Хората пътували с три коли от хижите на връх Бузлуджа в посока град Добрич, но не са спазили разпоредбите на пътните знаци и маркировка. Опитали са се да преминат "по затворения път и закъсват" - обясни главен инспектор Станимир Тончев -директор на пожарната служба в Казанлък .

"Не видяхме табелата, защото е накриво. Първо ходихме на Бузлуджа, заради вятъра решихме да отидем до Шипка, обаче закъсахме. Благодаря на пожарникарите, че ни помогнаха", обясниха туристите.

Хората са евакуирани до град Казанлък, а колите с помощта на доброволци, ще бъдат прибрани в града. "Колите са били заредени с гориво, температурата горе беше минус 10 градуса и вятъра беше бурен", посочи още главен инспектор Станимир Тончев.

Коментари

Задължително поле