Снимка на Тереза Мей предизвика вълна от иронични коментари

Снимка на британския премиер Тереза Мей предизвика иронични коментари в социалните мрежи и в британските медии.

На кадъра Мей седи сама на празна маса, украсена с цветя, на европейската среща в Брюксел.

Британският премиер е свела поглед надолу и чака председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото трябва да разговаря.

„Ето снимка на Тереза Мей с всичките й близки приятели“ и „Помислих си, че става въпрос за илюстрация на абсолютната самота. Това е днес нашият премиер в Брюксел“, са част от ироничните забележки в Туитър.

Друг коментар гласи "Това съм аз, Тереза Мей. Вероятно се чудите как се озовах в тази ситуация ...".

"Тереза Мей щеше да изглежда по-щастлива, ако седеше пред огромния ковчег на Борис Джонсън", пише потребител на социалната мрежа с по-хаплив език.

"Това е Брекзит, събран в една снимка", обобщава друг.

Пресата също коментира снимката в светлината на претенциите на британското правителство да подпише лесно търговските споразумения с останалата част от света, след като страната излезе от ЕС.

„Тереза Мей, обградена от всички търговски споразумения, които бързо ще подпишем след Брекзит“, пише Маркъс Джонс. Консервативният вестник „Дейли телеграф“ публикува снимката с текст „Тереза Мей съзерцава своите опции, които са ….четири саксии с цветя“.

„Бедната Тереза Мей, пише „Хъфингтън пост“, според който снимката може до се разглежда като „жестока метафора на изолацията на Великобритания на преговорите за „Брекзит“.

https://twitter.com/AmanTsays/status/921322191404269569

https://twitter.com/beaubodor/status/921310514038403072

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа