Сноубордист кара със 150 км/ч (ВИДЕО)

Уникално постижение върху замръзнало езеро

Англичанинът Джейми Бароу разви рекордната скорост от 149,65 км/ч със сноуборд на равен участък. Той ще влезе в книгата на Гинес с постижението си върху замръзналото езеро в швейцарския курорт Санкт Мориц.

epl-18-21-02

Върху специално подготвено трасе авантюристът бе теглен от мощен автомобил Maserati Levante. Първият SUV модел на италианския производител на спортни коли бе екипиран с гуми за екстремни зимни условия. Всяка от тях е оборудвана с 474 шипа с дължина 4 милиметра, за да се осигури сцепление с ледената повърхност. Автомобилът разполага с интелигентна система за задвижване на четирите колела с променливо разпределение на въртящия момент към всяко едно от тях в зависимост от външните условия. Благодарение на високите технологии спортният SUV запазва динамичните си качества и на хлъзгава настилка. Върху замръзналото езеро Levante имаше нужда от 400-метрова дистанция за ускорение и впоследствие за спиране. Ледената повърхност е екстремно изпитание за оползотворяване на силата на 430 коня, които генерира 4-литровият двигател V6.

21-2-6kol

Сноубордистът Джейми Бароу подобри собствения си рекорд за висока скорост от 100 км/ч, поставен преди две години с помощта на автомобил с по-ниска мощност. При спускане обаче най-бърз в историята досега е бил французинът от полски произход Едмон Пложик. По стръмните склонове на Алпите в курорта Вар през 2015 г. той разви скорост 203 км/ч. На равен участък с помощта на автомобил изглежда невъзможно да се подобри това постижение, тъй като е прекалено опасно и липсва необходимото сцепление.

Виж видеото тук:

https://www.youtube.com/watch?v=G7VmTgF0OdI

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл