Сняг пада след седмица, застудява

Истинската зима идва в края на ноември

Преспи ни чакат по Коледа

На много места в страната ще падне сняг в края на октомври, съобщи пред “Труд” синоптикът Петър Янков. “Месецът ще си отиде с нови валежи и чувствително захлаждане. Между 30 октомври и 1 ноември се очакват и снеговалежи в населените места с надморска височина над 500 м. И в София е възможен сняг”, обясни Янков. Ще паднат и температурите - в населените места между 5 и 8 градуса.

Нови валежи се очакват между 6 и 10 ноември. Трайна снежна покривка пък ще има след 25 ноември. Тогава ще започне зимата. Ще има повече сняг в средата на декември и по Коледа.

От днес до сряда се очакват валежи. В населените места те ще бъдат от дъжд. По планините при височина над 2000 м. ще има мокър сняг.

Още днес в западна и централна България ще вали дъжд. Температурите ще достигат 15-19 градуса. През нощта срещу вторник валежните зони ще обхванат и източна България. На места дъждът ще е по-интензивен и има условия за прегърмяване.

Във вторник валежите ще продължават над цялата страна. Те ще са по-силни на юг от Бургас. Очаква ни и чувствително захлаждане. Температурите ще паднат на 13-18 градуса.

В сряда ще спре да вали и температурите ще са 10-15 градуса.

От четвъртък до края на седмицата започва по-сухо време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето