Собственикът на небостъргача "I Tower": Нямаме абсолютно никакви отношения с Васил Божков

Снимка: Фейсбук/Строителство в София
Небостъргачът "I Tower"

Собственикът на небостъргача "I Tower" отрича да има каквато и да е било връзка и отношения с бизнесмена Васил Божков или с притежавани от него компании. Това се казва в прессъобщение, разпространено до медиите.

Днес ДНСК започна проверка на законността на строителството на високата сграда в центъра на София. Това става след като Върховната административна прокуратура поиска незабавна проверка на законност. ВАП е образувала преписка въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че изграждането на небостъргача се извършва при изтекло разрешително за строеж.

Собствениците от ITOWER DEVELOPMENT уверяват, че имат необходими разрешителни.

Пълният текст на позицията им:

"По повод публикуваните в медиите фалшиви новини през последните дни относно строежа на сградата ITOWER в гр. София собственикът ITOWER DEVELOPMENT ЕАД би искал да уведоми, че:

  1. ITOWER DEVELOPMENT ЕАД няма абсолютно никаква връзка и отношения с бизнесмена Васил Божков или притежавани от него компании.
  2. Всички необходими разрешителни за строеж на сградата ITOWER в гр. София са издадени и са валидни в съответствие с приложимото българско законодателство.

ITOWER e инвестиционен проект в центъра на гр. София, който е финансиран със средства на италианския инвеститор и с два заема от Пощенска банка и международната Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР). Проектът се подкрепя от институции от четири държави и представлява 113-метрова сграда, която в момента е в процес на строеж на пл. Македония, и ще включва 5-звезден хотел на световния бранд Marriott, офисна, жилищна и търговска част.

Джанлуиджи Пачини, Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД

Виторио Гори, Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД"

Коментари

Задължително поле