Собственик на фирма завлича с големи суми клиенти от цялата страна

Снимка: Pixabay

10 000 лева за машина , която така и не получават. Толкова е дало семейство от София, за да стартира нов бизнес. Според потърпевшите, собственикът на фирмата - Хари Аничкин е завлякъл с големи суми хора от цялата страна. Твърдят още, че се водят и дела срещу него. Засега обаче наказание няма. Защо и има ли начин хората да получат парите си обратно.

„Харесах си машината през интернет. Тя е за обработка на камък. Решихме да видим, какво могат да ни предложат от фирмата. Това се случи април месец, като направихме пълно плащане с договор и фактура. Срокът за доставяне беше 40 дни, а поради кризата с вируса трябваше да стане максимум до 60 дни”, разказва потърпевшият Росен Иванов.

Той добавя, че до днес не е получил нищо. „Беше ни изпратено писмо, с което той иска да ни изплаща парите, когато има възможност. От април месец то този момент Аничкин твърди, че е продал повече от 30 машини. Знам със сигурност за още 4 измамени от тази фирма”.

„Първо искам да благодаря за поканата да бъда тук. Снощи съм бил във Варна, за да инсталираме няколко машини. Много добре разбирам г-н Иванов и му съчувствам. И моята фирма също е жертва на пандемията. Получи се забавяне, защото контейнерите не можеха да минат през Словения. Машините чакат да бъдат освободени. В рамките на 3 месеца сумата ще бъде върната на равни вноски”, каза собственикът на фирмата Хари Аничкин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право