Собствениците на Efbet започнаха спешна разпродажба на свои имоти в София

Страх ги е от запор на имуществото, опитват се да скрият пари в брой

Скандалното семейство Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян Найденови, които са собственици на регистрираната в Малта хазартна марка Efbet, (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) започнаха спешна разпродажба на свои имоти в столицата, съобщава wow-media.bg, позовавайки се на свои източници, цитирана от Big5.bg.

Вече втори месец медиите в Малта, Гърция, Италия, Великобритания, Румъния и България разкриват десетки незаконни действия и далавери на Найденови, свързани с пране на пари, нарушения на няколко закона в България и чужбина, както и неплащане на данъци на държавата в размер на десетки милиони левове.

Според информатори Найденови са пуснали за спешна продажба три от апартаментите си в Лозенец, който доскоро самите те лично са обитавали.

Първите две жилища са били част от един общ голям апартамент, който в последствие е бил разделен на два по-малки. Те се намират на улица „Златовръх“ и са локализирани точно над любимото кафене на Стефан Найденов – Цеката. Първоначално апартаментът е бил с размери от над 400 кв. м., но в момента е разделен и е пуснат за продажба като два отделни.

Първият от тях се продава с официална обява в страницата на imot.bg. Става дума за 3-стаен апартамент от 228 кв. м., като Цеката му иска скромната сума от 290 000 евро, което прави по 1271 евро на кв. м.

Брокери коментират, че исканата цена е направо смешна за този район на София, като обясняват, че собствениците явно го продават толкова евтино, защото най-вероятно спешно се нуждаят от пари в брой. Цената става още по-странна, тъй като според обявата, апартаментът се продава напълно обзаведен.

Само за сведение – цените на подобни необзаведени жилища в района вървят двойно или между 2000 до 3000 евро за кв .м. Самото жилището се намира на 5-я етаж, а до него пък е другият апартамент, който също е със сходни квадратура и обявена цена. И двата имота са с ТЕЦ, интернет и асансьор, имат ултра баровски тераси и напълно обзаведени спални и луксозни бани.

Интересно е, че за обявеното в imot.bg жилище вече веднъж са се появили клиенти, но щом са разбрали чия собственост е апартаментът, бързо са се отказали от сделката, като не са скрили, че не искат да купуват нищо от собствениците на Efbet, защото са наясно, че срещу тях тече разследване от службите, НАП и прокуратурата.

Третото жилище, което продават „на пожар“ Найденови, отново се намира на улица „Златовръх“ (точно над клона на Булбанк) и е буквално на метри от първите две апартамента, обявени за продан. В този случай обаче говорим за имот от над 600 кв. метра. Неговата цена, която брокерите от „Джей Джей Корпорейшън“ ООД съобщават на потенциалните клиенти, е 1 милион евро. От фирмата обаче не са качили жилището в сайт за официална продажба, а търсят само ВИП лица, на които да предлагат имота.

Според близки до Цеките, в това жилище е живял Боян Найденов, но след започналото разследване срещу тях от ДАНС и Специализираната прокуратура, последният е решил спешно да го продаде и изнесе парите в брой зад граница.

„Страх ги е, че всеки момент може да им бъде наложен пълен запор върху банковите сметки и имотите им и затова гледат спешно да продадат каквото могат, за да имат пари в брой. При толкова далавери, в които са набъркани, нищо чудно накрая държавата да им прибере почти всичко – така, както се случи с Баневи, например.“ Това коментира пред wow-media.bg близък до Цеките източник, който обаче изрично помолил за анонимност, тъй като се страхувал за живота и бъдещето си в случай, че Цветомир и Боян Найденови разберат.

Стефан, Боян и Цветомир Найденови са забъркани в десетки далавери и злоупотреби, които освен че ощетяват бюджета на държавата с десетки милиони левове, водят към връзка директно с италианската мафия.

В игралните зали и казината на Efbet, например, се приемат и изплащат залози в брой, което е в пълно нарушение на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Най-общо това се случва така:

Залозите, които се приемат в брой, не се отразяват в дневните и месечни отчети и не се подават към Комисията по хазарт и НАП. Накрая на всеки месец истинските отчети се преправят, като сумите вътре силно се занижават, изтриват се от всички компютри и се унищожава истинската информация на хартия. Преправените (неистинските) отчети се подават до Комисията по хазарта.

Освен това, в игралните зали на Efbet, както е по закон, на всяка машина има монтиран брояч. Тези броячи обаче редовно се манипулират по заръка на собствениците, така че да отговарят на преправения неистински текущ отчет, който отива в Комисията по хазарта.

Срещу тримата и фирмата им „Бробет“ тече разследване на територията на няколко европейски държави.

wow-media.bg

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Още по темата

  1. И белгийските медии гръмнаха за влизането на ДАНС в офисите на Efbet, отбелязвайки, че това е най-пазената тайна у нас

  2. Българските собственици на Efbet – под лупата на Финансовото разузнаване на Великобритания

  3. Malta Business News: Скандалната малтийска компания Бробет, собственик на марката Efbet, е замесена в нелегално уреждане на футболни мачове в България и в чужбина

  4. Malta Business News: „Цеките“ заподозрени в участие в убийство, в бомбени заплахи и в назначаване на „свои хора“ от спецслужбите в Efbet

  5. И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

  6. „Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

  7. Медия в Гърция: Българските собственици на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

  8. „Цеките“ – подозрение за участие в убийство, бомби и заплахи, „лични хора“ от службите на заплата в Efbet

  9. Дългата ръка на ДС управлява Efbet

  10. Босове на Efbet събират лични данни на клиентите си

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.