Собственици бутат сами незаконен строеж в пловдивската Аджисан махала

Седмица след поредното принудително спиране на строеж от Георги Стаменов, кмет на пловдивския район "Централен", собственици на сграда в Аджисан махала сами предприемат събаряне, съобщиха от местната администрация.

„Последните два етажа на сградата нямат необходимите разрешения за строеж. Предприехме необходимите мерки към собствениците и оценяваме тяхната инициативност“, каза Стаменов и допълни, че законът е еднакъв за всички, както и неговото прилагане.

Районната администрация на „Централен“ стриктно следи за спазването на нормативните изисквания при изграждането на нови сграда в най-големия район на Пловдив. Целта на Георги Стаменов е благоустройство и естетизация на градската среда. „Сред мерките, които с колегите ми предприемаме в тази посока е премахване на преместваеми обекти, но и на цели сгради без надлежни строителни книжа.“, допълни кметът на района.

На 28 август район „Централен“ стартира акция за премахване на незаконно построени сгради в Аджисан махала. Администрацията е процедирала над 80 незаконни постройки в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини