Собственици на гора пребиха гъбар

Снимка: Архив

Собственици на гора в Елена спипали млад мъж от Златарица да бере гъби и го набили. Екшънът се разиграл в понеделник по обяд. В злополучния ден 30-годишният Станимир Р. дочул, че след обилните дъждове има добра реколта на гъби и решил да изкара някой лев като набере манатарки и ги предаде на изкупвателен пункт в балканското градче. Докато обикалял из горските дебри обаче се натъкнал на баща и син, които се оказали собственици на масива. Като видяли гъбарят двамата мъже, които също обикаляли за гъби, се разярили и се нахвърлили с юмруци и ритници върху непознатия. След като го набили, го прокудили от горския имот.

Като се прибрал в Златарица, Станимир Р. се ожалил на кмета на общината Пенчо Чанев. Градоначалникът пък го препратил към полицията. По случая е образувана преписка и се води разследване.

В момента кипи кампания в Еленския Балкан по изкупуване на гъби. Цели семейства са плъзнали в горите и берат манатарка, пачи крак, челадинка. Най-скъпо се изкупува манатарката, като на пунктовете за килограм плащат по 6 лв. Конкуренцията в бранша обаче е изключително голяма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони