Соколов донесе купата на „Лубе“

Цветан Соколов беше героят за своя „Кучине Лубе“ (Чивитанова) при победата с 3:1 (25:21, 23:25, 25:15, 25:20) над „Тренто“ във финала за Купата на Италия. Българският диагонал заби 20 точки и бе най-резултатен в мача. В началото на третия гейм той отнесе тежка топка в главата, но това само го ядоса. В следващите минути Соколов пое основната отговорност и с поредица убедителни отигравания разби блокадата на „Тренто“.

„Той никога не греши!“, възкликнаха италианските коментатори и определиха забивките му като... поезия.

Изходът от въпросния трети гейм се оказа решителен за развръзката, защото някак по инерция в четвъртия „Лубе“ затвори мача и ликува с пета купа в историята си. За най-полезен играч във финала бе определен посрещачът Османи Хуанторена, завършил с 15 т. Най-резултатен за финалистите бе Ян Щокър със 17 т.

За Соколов трофеят е трети, като предишните му два бяха именно с „Тренто“.

„Емоцията е много голяма! - призна българинът. - Залата бе пълна, а мачът много тежък. Играчите на „Тренто“ дадоха всичко от себе си, но в крайна сметка ние успяхме да спечелим, и то заслужено. Точно в такива мачове се израства като човек, като състезател и като манталитет. Най-вече защото трябва да страдаш, за да успееш!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт