Соколов на крачка от финалната четворка

Цветан Соколов и компания са на крачка от финалната четворка в Шампионската лига по волейбол. „Кучине Лубе“ срази домакините от „Диатек Трентино“ (Тренто), водени от Радостин Стойчев, с 3:1 в италианското дерби. Националът заби 18 точки, а кубинецът Османи Хуанторена записа една повече за победата. Реваншът е следващата сряда. При успех тимът от Чивитанова ще се класира за полуфиналите на престижната верига, където среща руския „Зенит“ (Казан).

Същевременно Красимир Георгиев и неговият „Порто Робур“ (Равена) са на победа от титлата в турнира за Купата на претендентите след 3:1 над „Олимпиакос“ (Пирея) с Тодор Алексиев в състава. Българинът реализира 10 точки, а Алексиев се отчете с 13. Реваншът също е в сряда. Георгиев и съотборниците му трябва да спечелят два гейма за да стигнат до крайния успех.

Родната федерация пък пусна великденско намаление на всички билети за световното за мъже и волейболната Лига на нациите. Отстъпката от 10 процента е в сила от 6 до 9 април.

През юни „Арена Армеец“ в София и Дворецът на културата и спорта във Варна посрещат дебютното издание на Лигата на нациите за мъже. А през септември страната ни за втори път в историята ще бъде домакин на мондиал, като този път ще е заедно с Италия. Градовете-домакини у нас ще са Варна, Русе и София. Трикольорите са в една група със световния шампион Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт