Соколов скромен, но „Лубе“ на полуфинал

Цветан Соколов и „Кубине Лубе“ стигнаха финалната четворка на Шампионската лига по волейбол. Тимът на българина измъкна 3:2 срещу „Диатек Трeнтино“ (Тренто) и спечели серията с 2:0 победи. Националът игра само в първите две части и отбеляза скромните 6 т. Въпреки че не бе особено активен на терена, преди мача Соколов хвърли доста усилия във фитнеса.

За място на финала тимът от Чивитанова среща полския ЗАКСА, а в другия сблъсък излизат италианският „Сър Сейфти Конад“ (Перуджа) и руският „Зенит“ (Казан). Двубоите са на 12-13 май.

По-късно тази вечер „Нефтохимик 2010“ посреща ЦСКА в Бургас в първи финален плейоф от първенството на България. Втората среща е в петък край морето. Играе се до 3 победи от 5 мача. Все още няма яснота в коя зала „червените“ ще посрещнат домакинските си двубои, тъй като в тяхната „Васил Симов“ няма необходимите 800 места.

„Сашо Везенков успя да освободи зала „Универсиада“ за 14 и 15 април, за да влезе в положение на ЦСКА – заяви Теодор Салпалов, играещ спортен директор на „Нефтохимик 2010“. - Въпреки че тогава трябваше да са мачовете за купата на България по баскетбол. Но ЦСКА отказа. Навсякъде в Европа двубоите са през 4-5 дни, а ние играем цял месец. Безумно е! Губим ритъм и амортизираме състезателите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт