Солени глоби за автокаскадьора, заклещил се с „Фолксваген Голф” на улица „Стръмна” в Старинен Пловдив

Твърде солена ще излезе разходката с кола из Стария град в Пловдив на автоджигита от благоевградско село, който през уикенда се заклещи с лекия си автомобил „Фолксваген Голф” в началото на една от най-тесните улички в архитектурно-историческия резерват на Трихълмието – „Стръмна”, известна още като улицата на занаятите. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Пловдив уточниха, че зад волана на „Голф”-а е бил 21-годишен младеж от населено място в Община Сатовча, на когото е съставен административен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

12pl4009-2

Освен това пишман шофьорът ще трябва да плати и нанесените материални щети по фасадите на възрожденските къщи, между които се е заклещил „Фолксваген”-ът му, като те са обстойно описани в отделен протокол. Инцидентът е станал в неделя около 4 часа сутринта, като пред полицаите младежът от Благоевградско признал, че не е бил добре запознат с Пловдив и особеностите на Стария град, в който от улицата покрай Понеделник пазара.

Водачът на „Голф”-а извадил все пак и невероятен късмет, че колата му се е заклещила между Регионалния Етнографски музей и фасадата на съседната къща, тъй като е имало опасност да полети с возилото си по каменните стълби на улица „Стръмна”, която е пешеходна и движението по нея с МПС-та не само, че е забравено, но е и практически невъзможно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България