Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Солени сметки за топла вода отнасят хиляди

Снимка: БУЛФОТО

В сряда е последният ден за обжалване на изравнителните фактури

Хиляди столичани ще платят солени сметки за топла вода, защото не са осигурили достъп на фирмите за топлинно счетоводство. На тях ще им бъде начислен служебен разход до 280 л./ден на човек, както предвижда Наредбата за топлоснабдяване. Или на месец тези абонати ще платят по 8 кубика топла вода на човек.

Само една от фирмите за топлинно счетоводство „Техем“ отчита 4320 клиенти, които са с неотчетени уреди и водомери за топла вода. След края на кампанията по изготвяне на изравнителните сметки по данни на фирмата 3114 клиенти в София са без монтиран водомер в жилищата си или уредът им е стар и неизправен.

Начисляват им служебно по 8 кубика топла вода на човек на месец

„Имаме клиенти, при които традиционно наблюдаваме неосигуряване на достъп за отчет на водомерите за топла вода, а с промените в Наредбата за топлоснабдяване това става още по-важно перо при формиране на сметката им. Нашият съвет е при затруднения в осигуряването на достъп и за да се избегнат служебните начисления клиентите да монтират водомери с дистанционен отчет“, коментира Милена Стоянова, управител на „Техем“.

Следете дисплея на старите топломери

На 5 октомври изтича крайният срок за корекции в изравнителните сметки за сезон 2015/2016, напомнят топлинните счетоводители.

3680 корекции на изравнителни сметки заради заявен допълнителен отчет от клиенти на „Топлофикация София” са изготвили Техем в тримесечния период след края на отоплителен сезон. От тях 37 са заради подадени жалби от клиенти, а 27 корекции са извършени заради грешни отчети при посещения на отчетник.

Фирмите за топлинно счетоводство предупреждават клиентите, които не са подменили топломерите си преди началото на новия отоплителен, да следят да не им изгасне дисплеят.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Е. осигурих достъп на отчетника от Техем. И въпреки това, пак ми начисляват суми за топла вода за периоди, когато не е изтекла и една капка от водопровода. И обясненията на Техем и Топлофикация са неясни и противоречиви.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.